“Hey you, never touch my bike!”

Cycling Media Agency, communicatiebureau voor de fietsbranche. “Ja hoor, ik snap het wel, maar waarom die niche?

Wacht wacht, even terugschakelen …

Deze week vonden we onderstaande foto terug op Shutterstock. Of we daar een account op hebben? Neen, we maken eigen content. Maar goed, daar draait het niet om. Kijk even goed naar bovenstaande image. Ken je iets van ‘fiets’? Dan merk je het vast en zeker op. Ken je niets van ‘fiets’, dan zie je een bijzonder geconcentreerde ‘fietshersteller’ die … een cassette probeert te monteren … op een trapstel.

“Wacht, een cassette, moet die niet op de achteras gemonteerd worden?” – Jazeker, beste fietskenner. En zo staan er nog een aantal plaatjes op dergelijke sites. Een jongedame bijvoorbeeld in volle actie met een mooie paarse fiets waarbij de V-brake iets weg heeft van een Cantilver.


De fotograaf van dienst.

Hij maakt prachtige plaatjes en edit die dan ook zeer netjes. Je zou de jongeman op de foto bijna geloven. Jammer dus, dat die fotograaf niet vertelde dat hij zichzelf toch wel -excuseer ons- ferm belachelijk maakt om op deze wijze te ‘posen’.

Wel benieuwd, hoe de knappe dame hierboven uiteindelijk tot stilstand is gekomen.

“Waarom die niche?”

Daarom dus.

Elke freelancer, die met ons samenwerkt, is gepassioneerd door de fiets en weet hoe hij die fiets in beeld moet brengen. De fietswereld zit vol passie, ambacht en respect. We combineren emotie, beleving met de fiets en vertellen dat in de vorm van video, foto en tekst.


The pictures above, used strictly as an example, are the sole property of Shutterstock. The article, written in Dutch, deals with mistakes made by photographers related to bicycles and the bicycle industry. This does not imply a value judgment on Shutterstock, but only on the photographers in question. These photographs are for illustrative purposes only, and are not used commercially. These photos can be displayed under the exception of the right to quote, as stipulated in Article 21, paragraph 1 of the Copyright and Neighbouring Rights Act.