De visie en missie van Vivocyclo.

Vivocyclo? Het in-house medium van Brandwerk Cycling Media Agency. Doelgroep? Die fietser en nog-niet-fietser die overtuigd (geraakt) is van de fiets als deel van de oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk.

De fiets krijgt een alsmaar groter en belangrijker aandeel in het dagelijkse verkeer. Méér fietsers betekent méér weggebruikers en dus meer verkeer. De weginfrastructuur is vaak niet aangepast aan de behoeften van de fietser. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat verkeersveiligheid een big issue is.

MISSIE

Daarom maken we er elke dag onze missie van de fietser in Vlaanderen en Nederland te informeren over hoe hij of zij zich snel, maar slim en veilig in het verkeer kan verplaatsen. Onze gedreven redactie houdt je voortdurend up-to-date over de laatste nieuwtjes, innovatieve oplossingen en tips die de mobiliteit en de verkeersveiligheid van de fietser verhogen, verbeteren en verzekeren.

Die taak nemen we ernstig waarbij we zowel de actualiteit opvolgen en waarbij we geregeld merken, fietshandelaars en fiets-organisaties koppelen aan inhoud. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat zij de markt op een organische manier beïnvloeden en sturen. We zijn er dan ook als de kippen bij om hen een stem te geven via het Vivocyclo medium.

We zijn een onafhankelijke onderneming met deze partners: Fietsersbond Vlaanderenfietsongeval.be en Syntra Midden-Vlaanderen.

In een nieuw kleedje

Sinds de oprichting van het medium, heeft de website al heel wat metamorfoses doorstaan. Fietshandelaars kregen er ook een plek waar ze hun actuele voorraad fietsen konden op plaatsen, een fiets-catalogus van retail in Vlaanderen, zeg maar.

We zijn van dit opzet afgestapt omdat o.a. Becycled.be hier sterk op aan het inzetten is. We geven hen dan ook graag die ruimte.

Surf naar www.vivocyclo.com