Dit was het eerste Antwerpse Bakfietsfestival.

Dat was de locatie voor het allereerste bakfietsfestival in Vlaanderen. De bedoeling van het event is om mensen bewust te maken van de voordelen van de bakfiets. Die wordt ingezet voor het vervoer van kinderen, boodschappen en is een alternatief voor de auto. Die auto geraakt alsmaar moeilijker binnen in de binnenstad.

Organisatie iBikeB2Bike en Bakfietskarinfo zorgden voor sfeer, gezelligheid en fietsen. Bezoekers kregen uitleg over allerlei type bakfietsen. Het aanbod is zo groot en voor iedereen bestaat dan ook een type bakfiets. Zo kwamen we een jongeman tegen die zijn cello graag wil vervoeren per bakfiets. Niet evident, maar een oplossing voor dit probleem werd gezocht en gevonden. Een standaard oplossing bestaat immers niet. Vele variaties zijn mogelijk en voor iedereen tellen er mogelijks andere accenten.

“Dat maakt het vergelijken online niet evident”, stelt Tim. Tim is winkelverantwoordelijke van de iBike winkel in Antwerpen en heeft samen met zijn team jarenlange expertise in bakfietsen voor gezinnen. “Dit event maakt het mogelijk om op grote schaal vele modellen te showen en te laten testrijden. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste!” zegt hij. “Er moet een connectie zijn met je bakfiets. Dikwijls voor zowel de papa als de mama.”

Bezoek de website.