8ste editie: Int. cargo Bike Festival

Het achtste International Cargo Bike Festival (ICBF) vindt dit jaar plaats in Groningen, van 14-16 juni. Sinds de eerste editie van 2012 heeft dit festival zich wereldwijd ontwikkeld tot hét event op het gebied van fietslogistiek, en het wordt bezocht door professionals en organisaties die zich bezighouden met leefbaarder maken van binnensteden door middel van de fiets.

Voor gaststad Groningen is het ICBF 2019 onderdeel van de promotie van een ambitieus plan om de hele stadslogistiek vóór 2025 volledig emissievrij te maken. De stad werd in 2014 uitgeroepen tot World’s Cycling City; bijna twee derde van alle verplaatsingen in de stad gebeurt per fiets. Een zeer positieve ontwikkeling, die in gang werd gezet met de introductie van het Verkeerscirculatieplan in 1977.

Het ICBF wordt dit jaar gehouden op het Suikerunieterrein, de voormalige suikerfabriek aan de rand van Groningen die tegenwoordig dienst doet als locatie voor festivals. Het programma omvat een conferentie op de eerste dag, vrijdag 14 juni, met een reeks vooraanstaande sprekers, die de nieuwste trends en innovaties op het gebied van stadslogistiek en de inzet van transportfietsen belichten. De conferentie draagt als titel: ‘Delivering Happiness: Unboxing the Potential of Cargo Bikes’. Inschrijving voor de conferentie is verplicht en er zijn kosten aan verbonden.  

Op 15 en 16 juni is er een beurs en activiteiten met deelnemers uit de hele wereld, die er hun fietsen en hun visie op de toekomst van de transportfiets laten zien. Daarnaast is er de uitreiking van de Cargo Bike of the Year Award in drie categorieën: licht, zwaar en aanhanger, met een jury van experts uit het veld. Er zijn diverse attracties, als een bakfietsrace, een testparcours waar bezoekers de nieuwste transportfietsen zelf kunnen uitproberen, en verschillende FoodBikes met lekkere hapjes. 

Toegang tot de beurs op zaterdag en zondag is gratis.

Het ICBF wil informeren, inspireren en innoveren. Het is een evenement waar ideeën uitgewisseld worden en waar mensen samen oplossingen bedenken voor de vermindering van CO2-uitstoot. Ook wil het een bijdrage leveren aan schonere, minder verstopte steden waar het welzijn van de mens centraal staat. Daarnaast moet het gewoon een leuk en gezellig festival zijn’, zegt ICBF-directeur Jos Sluijsmans.

Kijk voor meer informatie op de website: www.cargobikefestival.com

Loading

Total
0
Shares
Related Posts