De Belgische spelers in de wereld van de e-bikes.

De e-bike boomt, meer en meer merken komen op de markt met nieuwe e-bikes. Het aanbod verruimt daardoor heel sterk. Ook Belgische producenten van e-bikes zijn aanwezig op de markt van e-bikes en die stellen we, chauvinistisch als we zijn, graag voor.

Granville

Beginnen doen we met Granville, de eerste Belgische maker van e-bikes. Bij Granville richten ze zich vooral op wat de klant wil en nodig heeft. De jarenlange ervaring van de familie Huygens zorgt ervoor dat elke klant tevreden is. De slogan van Granville: ‘We feel you’, is er gekomen door de feedback van zowel dealers als eindgebruikers die ze meenemen en gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Granville onderscheidt zich van andere fietsmerken omdat ze klanten volledig zelf hun e-bike laten samenstellen. Ook wel de à la carte fietsen genoemd. Als laatste wat eigen is aan Granville is het lakken van de e-bikes. Dat doen ze met milieu-neutrale lakkerij, omdat ze ecologie hoog in het vaandel dragen.

In totaal biedt Granville 19 verschillende e-bikes aan onderverdeeld in vier categorieën, zijnde: E-premium, E-smooth, E-volve en E-performance.

Achielle

De tweede Belgische producent van e-bikes is Achielle. Dit West-Vlaams familiebedrijf van drie generaties lang maakt e-bikes met een eigen look. Zo zijn ze voorzien van de beste onderdelen en de nieuwste technologieën.

Uniek aan Achielle is dat ze alle stalen frames in hun eigen atelier maken. Ze bouwen geen gewone fietsen, maar fietsen voor de klanten. Elke Achielle wordt op bestelling gemaakt. De kleur, batterij, riem of ketting en noem maar op kies je zelf. Achielle is meer geliefd bij vrouwen, vandaar ook de hogere verkoop van damesfietsen in vergelijking met herenfietsen. Hun best verkochte model: Emma.

Achielle biedt in totaal acht verschillende e-bikes, elk met hun eigen naam. Een van die acht e-bikes is de onlangs uitgebrachte bakfiets, genaamd Ferre. Deze is binnenkort ook verkrijgbaar als cargobike.

Emma

Yoors bikes

Een derde en laatste Belgische producent van e-bikes is Yoors bikes. Dit gloednieuw Vlaams-Brabantse merk werd opgericht door Pascal Pauwels en Christophe Vijverman. Met Yoors bikes willen ze een ‘high-end’ e-bike op de markt brengen. Hun drie pijlers: stijlvol, een beetje eigenzinnig en kwalitatief hoogstaand.

Ook in de verkoop neemt Yoors bikes het vernieuwend aan. Zo kan je Yoors bikes direct online bestellen gecombineerd met een fysiek dealernetwerk. Dat is bij klassieke e-bike merken niet het geval, zij kunnen niet online gekocht worden. De merken die toch online te verkrijgen zijn, voorzien de koper niet van een goeie service-na-aankoop en dat gaan ze nu juist wel doen bij Yoors bikes.

Naast de e-bikes wil Yoors ook op een andere manier innovatief zijn en alternatieve middelen aanbieden. Hun gamma werd dan ook recent aangevuld met een e-step. In de toekomst hopen ze uit te breiden richting Nederland, Luxemburg en ook Frankrijk.

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Related Posts