Ga jij met de fiets naar de Gentse Feesten?

Afgelopen jaar en ook dit jaar groeide fietsland ongezien in populariteit. In stad Gent verwelkomen we Donkey Republic, de 200 deelfietsen. Swapfiets heeft ondertussen ongeveer 1500 fietsen rondrijden in Gent. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de inwoners van Gent zelf een fiets hebben. Ook De Lijn legt nachtelijke feestbussen in. Mogelijkheden genoeg dus, om je te verplaatsen naar de feesten of tijdens de feesten.

Kies verstandig

Overdag of ‘s avonds? Denk na over je activiteit, je traject om snel te kunnen vertrekken en naar huis te gaan. Ga je met het openbaar vervoer, dan hoef je geen rekening te houden met ‘parkeren’ in de stad. Ook al zijn er tal van parkeermogelijkheden, het is erg gemakkelijk.

Flexibel op de fiets? Parkeren kan op deze locaties: Steendam, NTGent Schouwburg, Sint-Michiels, Ottogracht, Oude Beestenmarkt, Koophandelsplein, Duivelsteen, … alle fietsparkeer-locaties vind je hier.

Fiets verstandig

“Eigenlijk blijft de regel dezelfde als de voorgaande jaren. Wie met de fiets naar de feestenzone komt mag er door, maar moet zijn gezond verstand gebruiken. Als het te druk is mag men niet in de feestenzone fietsen. Doet men dat toch dan riskeert men een boete. De politie heeft instructies gekregen om in te grijpen wanneer iemand met de fiets anderen in gevaar brengt. Die regel geldt ook voor elektrische fietsen en voor alle andere gelijkaardige vervoersmiddelen. Eigenlijk zijn er opvallend weinig klachten over gevaarlijke fietsers binnen de feesten”, aldus schepen Watteeuw.

Een sterke boodschap dus van stad Gent.

Fiets dus zoals je fietst tijdens elke periode van het jaar: verstandig, kies een logische route en hou rekening met andere weggebruikers.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts