Groen licht voor de fiets in Brussel!

Vandaag meer dan ooit, hebben de fiets en de zachte mobiliteit meer wind in de zeilen gekregen. Of het nu om de praktische kant gaat, de lage economische kosten, de dynamiek van de gemeenschap of de gezondheidsvoordelen, de zachte mobiliteit staat nu centraal in de Brusselse « Vélorutie ». Jawel, het Fietsobservatorium, gerealiseerd door Brussel Mobiliteit, maakt bekend dat meer dan 1000 fietsen per uur op bepaalde assen van de hoofdstad circuleren.

Onderweg naar het werk, een professionele afspraak, bestellingen leveren, een stad ontdekken, naar huis gaan, genieten onder vrienden, de kinderen naar school brengen, … Zou dit allemaal mogelijk zijn zonder gebruik van de wagen? Het is uiteraard belangrijk om een juiste mobiliteitskeuze te maken.

Het is om die reden dat sinds 2017 de beurs Bike Brussels bezoekers uitnodigt om het volledige aanbod aan mobiliteitsoplossingen in België te ontdekken, en dit dankzij de steun van Brussel Mobiliteit. « Ontdekken, testen en adviseren » is het motto van deze derde editie van de beurs Bike Brussels die georganiseerd wordt tijdens de Europese week van de Mobiliteit, van vrijdag 20 tot maandag 23 september 2019 in Tour & Taxis.

Dit jaar geniet Bike Brussels van een bijzonder gunstige context : onder andere dankzij de klimaatmarsen, de oprichting van een Low Emission Zone en Vision Zéro van de nieuwe Brusselse overheid, belooft deze derde editie een hot topic in de actualiteit te worden.

Meer dan 10.000 bezoekers worden verwacht in Tour & Taxis om de innovaties van 2019 uit te proberen, in aanwezigheid van professionals die hen zullen helpen de verschillende mobiliteitshulpmiddelen te ontdekken.

Etienne Bertrand, duurzame ontwikkeling fan en initiatiefnemer van de beurs, bevestigt dat :

“Sinds de oprichting van de beurs in 2017, is het gebruik van de fiets en zachte mobiliteit fors gestegen in Brussel. Daarom werkt ons team dit jaar nauw samen met de verenigingen om elke bezoeker de best passende informatie te bieden. Het was ook de gelegenheid om testbanen en verschillende animaties te optimaliseren, zodat iedereen een unieke ervaring kan beleven. Op termijn willen we niet alleen aan het publiek, maar ook aan de overheid latenzien dat iedereen kan bewegen…maar beter !”

Wil je ‘n duo-ticket? Surf naar onze Facebook-pagina!

Meer info: bikebrussels.be

Loading

Total
0
Shares
Related Posts