Metallica voor de fiets!

Metallica, één van de meest succesvolle metalbands uit de Verenigde Staten treedt binnenkort weer op in ons land. Dat doen ze op 16 juni in het Koning Boudewijnstadion. Voor de Belgische fans die naar hun optreden afzakken hebben ze een aparte boodschap de wereld ingestuurd, althans voor een ruige metalband. Iedereen die binnen een straal van 10 km van het stadion woont, wordt aangemoedigt om de fiets te nemen. En ze hebben blijkbaar hun huiswerk gemaakt!

Zet fietsen op de kaart

Dit is de kaart die ze enkele dagen terug op hun Facebookpagina gedeeld hebben. In de post vermelden ze dat het stadion makkelijk met de fiets te bereiken is én dat de stad gebruik maakt van fietsdeelsystemen. Het fietsdeelsysteem dat ze in de kijker zetten is Villo!, wat het meest voorkomende fietsdeelsysteem in en rond Brussel is.

In de Facebookpost vermelden ze daarenboven ook enkele parkings buiten het centrum. Daarmee zetten ze het concept ‘park & ride’ in de kijker. Waarbij het de bedoeling is dat concertgangers die een grotere afstand moeten overbruggen, hun wagen net buiten het centrum kunnen parkeren en de overige afstand met de fiets kunnen afleggen.

Samen met dit handige kaartje komt nog een verrassing. De eerste 1.000 concertgangers die met de fiets komen krijgen een heus Metallica-cadeau. Wat dat cadeau precies inhoudt hebben de bandleden nog niet bekendgemaakt.

“Groene” influencers?

Het initiatief van Metallica, Villo! en het Koning Boudewijnstadion zijn een mooi voorbeeld van hoe invloedrijk influencers vandaag wel niet zijn. Om zo’n grote groep fans te overtuigen de fiets te nemen is het beter om de boodschap te laten overbrengen door enkele grote namen dan bakken geld te spenderen aan een maar al te snel vergeten campagne. Als je idolen een boodschap de wereld insturen ben je sneller geneigd die te geloven of je gedrag ernaar aan te passen.

Maar Metallica heeft deze boodschap niet gedeeld uit milieu-overwegingen of omdat de fiets een duurzaam en groen alternatief is voor de wagen. Ze staan zelf achter het ‘fietsen naar het concert-initiatief’, simpelweg omdat het de makkelijkste manier is om op het concert te raken.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts