Over cyclingmedia.eu

De fietsmarkt en fietsen is de passie van Studio brandwerk. Die passie willen we delen met partners, klanten en andere fietsliefhebbers. Met cyclingmedia.eu is het onze bedoeling om ‘wat leeft’ te delen.

Ons verhaal

Zo’n 10 jaar geleden startten we Vivocyclo.com op, een nieuwsmedium met als doel de fietser te informeren over het gebruik van de fiets als oplossing voor het grote mobiliteitsvraagstuk. Vanuit die blik op het product en de wereld bouwden we een community van hoofdzakelijk fietsers. De link met de fietsbranche kwam er na oprichting van het communicatiebureau Studio brandwerk. Eind 2022 schakelden we van Vivocyclo naar cyclingmedia.eu. De passie en ervaring in de fietsbranche heeft ons hiernaar geleid.

Cyclingmedia.eu is een nieuwswebsite gegroeid vanuit een passie voor fietsen en de fietsbranche.

Rembrand Neirinckx

Hoe gaan we te werk?

We staan elke dag in contact met fietshandelaars, merken en fietsers. Vanuit die kennis krijgen we zicht op ‘wat leeft’ in de branche: ‘Wat verlangt de fietser?’, ‘Hoe antwoordt de producent op de noodzaak’?, ‘Hoe evolueert de fietsmarkt in Vlaanderen?’, ‘Welke technologieën zijn er die het fietsgebruik kunnen stimuleren?’, enz.

Vanuit onze communicatie-expertise koppelen we media aan marketing: wat binnenkomt aan info, persberichten – wordt gefilterd op relevantie. Wat wij boeiend vinden – delen we. Da’s net iets omgekeerder dan reguliere media – die vaak gericht is wat de lezer verlangt of engagement produceert. We hebben niet de grootste community, maar wie ons volgt is geboeid. Onze retail-gerichte content komt rechtstreeks vanuit de branche.

Waarom gaan we op deze wijze te werk? Cyclingmedia.eu heeft geen ‘first numbers matter businessmodel’. Het vertrekt vanuit passie waardoor we vaak in contact komen met merken – die we heel graag meenemen in een groter verhaal via Studio brandwerk.

Welke inkomsten heeft cyclingmedia.eu?

We helpen fietsbedrijven en organisaties om zichtbaarheid te creëren. Persberichten zijn méér dan welkom bij cyclingmedia.eu. We werken bewust niet met Google Adsense omdat we een band willen opbouwen met merken en retail. Daarom nemen we ook de tijd om met hen een koppeling te maken. Er is ruimte via artikels en banners hun naambekendheid te vergroten.

Wie van fietsen houdt – kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief. Die sturen we momenteel maandelijks uit. Ook hieraan wordt geregeld een merk gekoppeld.

Belangrijk! We focussen op fietsmerken en bedrijven die kwaliteit bieden. In de consumptiewereld waarin we vandaag leven, vinden we het logisch dat fietsgerelateerde organisaties kwaliteitsproductie en service hoog op de agenda plaatsen. Die filter wordt uitgedragen in het medium.

Via welke kanalen volg ik cyclingmedia.eu?

Je kan ons volgen op Facebook en Instagram. Daar plaatsen we nieuwtjes die doorlinken naar onze website. Wil je de nieuwtjes in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Wat brengt de toekomst?

De fietsbranche is in een volle opmars. We geloven dat dit nog maar het begin is. We vrezen dan ook dat de naam ‘cyclingmedia’ ruimer zal moeten verwoord worden in de toekomst. Alternatieven aan de auto kunnen we niet eindeloos linken aan ‘de fiets’. Ook de step, cargo en monowheels zijn een deel geworden van onze maatschappij.

We houden wel vast aan de branche van de tweewieler, want we geloven dat de fietshandelaar een toekomst heeft – die weliswaar snel wijzigt, maar meer en meer op service gericht wordt.

To the future!

Heb je na het lezen van ons verhaal vragen of opmerkingen? Laat het ons weten – mail ons op info@cyclingmedia.eu.