Velofollies ’20 tikt af op 41.012 bezoekers.

KORTRIJK – De grootste fietsbeurs van de Benelux sloot de 3de dag af met 12.588 bezoekers. Die laatste dag stond voornamelijk in het teken van de fietshandelaars. Op zondag, sluitingsdag hadden ook zij tijd voor een bezoek aan Velofollies 2020.

Xpo Kortrijk kijkt tevreden terug op hun beste beurs, Velofollies. De magische grens van 40.000 werd ook dit jaar overschreden. Vorig jaar werden net iets minder bezoekers getekend.

“Velofollies is initieel gestart als een consumentenbeurs en dat is anders dan bij Eurobike of Bike MOTION Benelux, die ooit begonnen is als een vakbeurs,” zegt Pieter De Smet, Sr. Exhibition Manager.

De Smet kreeg veel positieve reacties op het uitgebreide e-bike parcours. De beurs werd opgericht met voornamelijk ‘sport’ in het vizier. De populariteit van de e-bike krijgt een alsmaar groter aandeel op de beurs.

Merken innoveren en tonen dit op Velofollies

Vergelijken met Eurobike (DE) doet De Smet niet. Al krijgt Velofollies ook bezoek vanuit Frankrijk en zelfs Italië, een internationale beurs noemt hij het niet. “We zijn een echte Beneluxbeurs.”

Heel veel merken komen met innovatie op de markt, voornamelijk in de mobiliteit-branche. Merken zien deze beurs als opportuniteit om hun nieuwe producten in de markt te gooien, aan het publiek kenbaar te maken. En dat weten de consumenten. Daarom stijgt het bezoekersaantal elk jaar bij Velofollies en niet bij Bike Motion of kleinere fietsbeurzen.

De volgende editie (2021) staat gepland voor 15 t.e.m. 17 januari. Genoteerd!

Loading

Total
0
Shares
Related Posts