38 procent méér e-bike verkoop in mei 2020

Fietsen, dat is wat we de afgelopen maanden hebben gedaan. Massaal! En dus ook fietsen gekocht … heel wat nieuwe modellen en stock-modellen zijn de deur uit, aldus Koen De Herdt (iBike.be).

BOVAG, de NL mobiliteitsorganisatie, noteert 58.000 verkochte e-bikes in de maand mei. Dat is een stijging van 38% t.o.v. mei 2019.

“Hoewel vanaf medio maart potentiële kopers eerst de kat uit de boom keken, bleek uiteindelijk dat veel mensen toch in beweging willen blijven of op zoek zijn naar een alternatief voor het OV”, zo geeft woordvoerder Tom Huyskens van BOVAG aan.

Ook hier in België zagen we de verkoop kelderen in de maand maart en april. De maand mei heeft dat volledig recht getrokken. Heel wat handelaars zaten met de handen in het haar. Uit interne bronnen vernamen we dat sommigen niet bij de pakken bleven zitten. De fietshandelaars die naar manieren zochten om hun klanten toch nog, op afstand, een service te kunnen bieden, die behaalden net geen 50% van hun normaal omzet.

Hoe ging dat dan? Via online webinars gingen ze aan de slag. Je kon je inschrijven en kreeg persoonlijk advies op maat. Ook testen kon op afgesproken momenten. Idem voor herstellingen, die konden gewoon doorgaan, weliswaar met strikte regels.

bron: BOVAG

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts