40.996: 1 bezoeker per m2 voor Velofollies.

De goede voornemens van de organisatoren van de Belgische fietsbeurs Velofollies zijn uitgekomen, en dat 13 niet altijd een ongeluksgetal hoeft te zijn werd de afgelopen dagen in de Kortrijk Xpo ook bewezen.

Tijdens deze 13de editie van Velofollies werd de lang verhoopte kaap van 40.000 bezoekers gerond. Nog straffer is dat voor elke vierkante meter er een bezoeker is komen opdagen. Met ruim 40.000 m2 fietsplezier op de beursvloer kan men gerust spreken van een heel straffe koersprestatie. 

“Op 3 dagen tijd meer dan 40.000 fietsfanaten in de watten leggen is een Europees record dat kan tellen”, aldus organisator Pieter Desmet. ”We zijn dan ook bijzonder blij en trots dat we samen met onze hele ploeg dit schitterend resultaat hebben kunnen neerzetten. Een betere start van een nieuw wielerseizoen bestaat er niet voor ons”.

“Dat we dit kunnen realiseren is mede dankzij het enthousiasme en de gedrevenheid van onze standhouders. Dit klinkt misschien cliché maar wanneer we dit jaar doorheen de hallen wandelden viel ons op dat tal van exposanten opnieuw zwaar hadden geïnvesteerd in hun standruimte. Meer dan ooit beseffen wij en zij dat Velofollies hét uitstalraam is geworden van de Belgische fietssector en dat we bovendien steeds meer bezoekers vanuit onze buurlanden weten te overtuigen om naar ons 3-daags fietsevenement af te zakken”.

Al deze inspanningen werden bijzonder goed gesmaakt bij het aanwezige publiek. Bij de rondvraag kregen we meermaals te horen dat men zeer tevreden was over de bekomen informatie en het aanwezige fietsaanbod op de standen. Ook de aanwezigheid van tal van toprenners werd door heel wat bezoekers als héél positief ervaren. Een selfie nemen met Van Avermaet, Gilbert, Freddy Maertens of Johan Museeuw is blijkbaar nergens anders zo gemakkelijk.     

“Met dit mooie eindresultaat leggen we natuurlijk de lat opnieuw een beetje hoger voor de komende jaren. Maar met de nu reeds ingeschreven exposanten zien we deze uitdaging met heel veel fietsplezier tegemoet”, aldus Pieter Desmet.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts