Accu-innovaties voor nog langere eBike tochten.

Geniet van lange tochten in het zadel of organiseer je dagelijks leven met de eCargo bike zonder dat je hem je nog zo vaak hoeft op te laden. Met de nieuwe PowerPack 800 Frame en de nieuwe DualBattery-combinatiemogelijkheden maakt Bosch eBike Systems dit nu mogelijk. De accu-guide is bijgewerkt en uitgebreid om gebruikers nieuwe informatie te bieden over de juiste en veilige behandeling van oplaadbare accu’s en het onderwerp recycling. Voor meer veiligheid bij het kopen van gebruikte accu’s is de accucontrole nu beschikbaar op de Bosch-website.

PowerPack 800 Frame – Grote vrijheid voor lange ritten

Geniet van meer flexibiliteit met je eBike met zoveel mogelijk energiereserve aan boord: Bosch eBike Systems presenteert de krachtigste eBike-accu in zijn portfolio tot nu toe. De nieuwe PowerPack 800 Frame biedt een energie-inhoud van circa 800 wattuur. Met een combinatie van hoge energiedichtheid, prestaties en flexibiliteit is hij ideaal voor lange tochten, zware eBikes zoals eCargo bikes of snelle speedpedelecs. De nieuwe frameaccu combineert een hoge capaciteit met hanteerbaarheid: dankzij de moderne celconstructie en het compacte ontwerp is een energiedichtheid van circa 200 Wh/kg bereikt. De PowerPack 800 heeft een gewicht van circa 3,9 kg en dezelfde afmetingen als de PowerPack 725. De accu gebruikt dezelfde houder als alle andere Bosch frameaccu’s in het smart systeem en biedt daarom maximale flexibiliteit bij het vervangen van de accu. Dit betekent dat eBikers gemakkelijk een kleinere, lichtere accu kunnen kiezen voor kortere tochten of een reserveaccu kunnen meenemen voor extra actieradius.

De nieuwe PowerPack 800 Frame biedt een energie-inhoud van circa 800 Wh. Met zijn combinatie van hoge energiedichtheid, prestaties en flexibiliteit is hij ideaal voor lange tochten, voor eCargo bikes of speedpedelecs.

DualBattery in het smart systeem – accucombinaties voor maximale energie en actieradius

Om een nog grotere actieradius mogelijk te maken voor zware ladingen, lange woon-werkafstanden of lange tochten, introduceert Bosch eBike Systems nieuwe DualBattery-combinatiemogelijkheden voor het smart systeem. Nu kan bijvoorbeeld een PowerTube worden gecombineerd met een andere PowerTube. De PowerPack Frame-accu’s van het smart systeem zijn nu ook compatibel met elkaar. De PowerPack 800 Frame kan bijvoorbeeld worden gebruikt als DualBattery, wat resulteert in een maximaal mogelijke accucapaciteit van 1.600 Wh. Deze combinatie maakt een extreme actieradius tot 300 km mogelijk1. Alle mogelijke combinaties zijn hier te vinden. Bijzonder praktisch: DualBattery kan ook altijd worden gebruikt met slechts één accu. Eén accu kan bijvoorbeeld thuisblijven als een kortere tocht is gepland en de eBike iets minder moet wegen.

De nieuwe PowerPack 800 Frame kan worden gebruikt als DualBattery en is compatibel met alle frameaccu’s in het smart systeem. De maximaal mogelijke energiecapaciteit van 1.600 Wh wordt bereikt met twee PowerPack 800 Frame-accu’s.

Focus op veiligheid en recycling: de bijgewerkte accu-guide

Bosch eBike Systems hecht bijzonder veel belang aan de veiligheid en duurzaamheid van zijn lithium-ion-accu’s. Naast hoogwaardige hardware is ook de juiste omgang met accu’s een doorslaggevende factor. Daarom wordt nu een herziene versie van de accu-guidegepresenteerd. Deze bevat uitgebreide en overzichtelijke informatie over alle eBike-accu’s, behandelt onderwerpen als technische basisbeginselen en functionaliteit en geeft eBikers handige tips over het gebruik in de winter en de juiste opslag en verzorging voor een lange levensduur van de accu.

De belangrijkste inhoud van de accu-guide in één oogopslag:

  • Basisinformatie over accu’s
  • Focus: Veilig omgaan met eBike-accu’s
  • Hulp bij het correct opladen, opslaan en onderhouden van de accu’s
  • Correct transport van eBike-accu’s
  • Accurecycling

Nieuwe accucontrole biedt transparantie bij het kopen van gebruikte eBikes of accu’s

Als extra service biedt Bosch eBike Systems de accucontrole , een handig hulpmiddel dat gebruikers voorziet van belangrijke veiligheidsinstructies bij de aankoop van gebruikte eBikes of accu’s. De accucontrole biedt je de mogelijkheid om een accu die je via een internetportal of een ander secundair marktplatform hebt gekocht aan de hand van het serienummer op de Bosch website online te controleren. Zo kun je bepalen of de gebruikte accu in de Bosch database staat genoteerd als al geopend of zelfs defect. Dit kan risico’s helpen voorkomen en bijvoorbeeld de aankoop van een – in losse gevallen – onjuist geopende accu voorkomen.

De berekende gegevens zijn schattingen en benaderingen en kunnen afwijken van het werkelijke resultaat. De exacte gegevens variëren afhankelijk van gebruik en externe invloeden. Overigens wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de nauwkeurigheid van de vastgestelde waarden.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts