ANALYSE. 56% kiest voor velgremmen. 41% voor schijfremmen.

Ondanks de hele discussie omtrent het verbod van schijfremmen in het profpeloton, kiezen toch 41% van de ondervraagden voor schijfremmen op hun racefiets. Ondanks de uitspraak van de UCI, consumenten kiezen voor schijfremmen.


We vroegen aan 200 sportieve amateur fietsers of hun volgende fietsaankoop eentje met velgremmen of eentje met schijfremmen zal zijn. 56% kiest resoluut voor velgremmen. 41% voor schijfremmen. 3% heeft geen mening of weet het nog niet.

Ondanks de commotie rond schijfrem-systeem kiest een groot deel van de ondervraagden voor schijfremmen. Da’s dan ook de toekomst van het wielrennen. Dit rem-syteem is effectiever en reageert beter tijdens regenweer. Daarboven is er geen direct contact met de velg, waardoor de velgen zelf langer meegaan. Nadeel is wel dat er meer belasting komt op de velgen en de spaken. Hoe kleiner de remschijf, hoe groter de kracht en druk op de velg en de spaken. Wanneer je dus overstapt naar een fiets met schijfremmen, raden we je aan te kiezen voor kwalitatieve wielen.

Gedaan met velgremmen?

Neen. Zeker niet. Ondanks het verrassend resultaat, kiest 56% nog steeds voor velgremmen. Da’s voornamelijk omdat we dit systeem (op racefietsen) gewoon zijn. En eigenlijk zijn we daar ook wel tevreden over. De innovatie staat niet stil. Er is al veel gewijzigd aan dit remsysteem waardoor het steeds beter werd en wordt.

Ga voor veilig en laat je remmen controleren

Remmen vragen onderhoud. Het schijfrem-systeem is niet eenvoudig. Je kan kiezen voor mechanische of hydraulische schijfremmen.

Ga langs bij je plaatselijke fietshandelaar om je remmen af te stellen. Hij verzekert je kwaliteit en je kiest voor veilig.

UCI en schijfremmen

Het begint een soep te worden. Sorry, het is al een soep. Eerst verbieden en vandaag lezen we bij CyclingTips dat er sprake is van het verbod ongedaan te maken vanaf juni. We verwachten een tussenoplossing. Minder scherpe schijven en eventueel een afkapping rondom. Een definitief verbod zal er waarschijnlijk niet komen.

1 zaak staat vast. Het tijdperk van de racefiets met schijfremmen is aangebroken.

Wat is jouw mening? Laat hieronder je reactie achter en stuur ons een bericht.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts