Belgen genomineerd voor Filmed by Bike Festival in Amerika

Het Belgische filmcollectief Het Bataljon is genomineerd voor de muziekprijs van het Amerikaanse Filmed by Bike Festival in Portland (Oregon, VS). Dat festival vindt plaats in mei.

Het internationale Filmed by Bike Festival vertoont én beloont films en video’s waarin de fiets de hoofdrol speelt. De muziekvideo van ‘Nooit Naar Nergens’, een nummer van de Belgische band Yevgueni, maakt kans om de muziekprijs te winnen. Met die prijs wil het festival de creatieve samenwerking tussen filmmakers en muzikanten in de verf zetten.

Onverwacht succes

Het Bataljon is zeer vereerd dat de videoclip ook in het buitenland werd opgemerkt. De clip was oorspronkelijk bedoeld om enkel het Vlaamse en Nederlandse publiek te bereiken. Het was dan ook onverwacht dat de clip na de release onmiddellijk viraal ging, in landen als Brazilië en Australië. Op het Filmed by Bike Festival wordt de clip exclusief vertoond aan het Amerikaanse publiek.

“Ik ben blij dat dit fantastische nummer de aandacht krijgt dat het verdient en wij bijgedragen hebben met een verhaal dat tot de verbeelding spreekt.”

Mathieu Stevens, regisseur

(lees verder onder video)

Yevgueni – Nooit Naar Nergens

Verlies

Klaas, de frontman van Yevgueni, schreef ‘Nooit Naar Nergens’ na een moeilijke periode waarin hij te maken kreeg met verlies. Fietsen hielp hem om zijn gedachten te verzetten. “Wanneer je naar de muziek luistert, voel je de liefde voor de fiets en de koers. Zo kwam het verhaal van de jongen en de grootvader al snel in mijn gedachten. Elk in een andere fase van het leven, elk met hun beslommeringen. De jongen die zijn grootvader de dagen van weleer wil laten herbeleven. De nostalgie en terugblik op zijn leven laten voelen. Het gevoel van ‘kan ik maar iets doen’ bestrijden.”, vertelt Stevens. Het nummer is een metafoor voor het leven met al zijn ups en downs.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts