Bike-In Cinema in De Roma

Critical Mass Antwerpen en De Roma organiseren op vrijdag 24 mei voor de eerste keer een Bike-In Cinema. De Roma wordt voor een dag omgetoverd tot een grandioos fietsparadijs. Dat doen ze naar aanleiding van de Critical Mass Belgium die op zaterdag 25 mei plaatsvindt in Antwerpen.

Op vrijdag 24 mei kunnen filmliefhebbers voor een keer De Roma binnenrijden met de (bak)fiets om naar een film te kijken. De Bike-In Cinema opent in de namiddag de deuren met een filmluik voor kinderen. ‘s Avonds is er een pop-up-fietsbar met lekkernijen en kunnen aanwezigen luisteren naar inspirerende fietsverhalen in de speakerscorner. De Bike-In Cinema sluit de avond af met een filmvertoning voor volwassenen.

“De auto zegt ons niets, Antwerpen doen we met de fiets!”

Op zaterdag 25 mei vindt de Critical Mass Belgium plaats, dan palmen fietsers de Antwerpse straten in voor een fietsfeest met animatie en muziek. Met een stadsfietstocht door straten, in tunnels en over kruispunten die normaal voorbehouden zijn voor ander verkeer, vragen de deelnemers een beter beleid voor transport, gezonde lucht en publieke ruimte in België. Ook in andere steden zijn er op 25 mei Critical Mass-initiatieven. De bedoeling is dat fietsfanaten vanuit die steden in groep naar Antwerpen fietsen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts