Bike Motion lokt tienduizenden fietsers naar Utrecht

Van vrijdag 1 maart tot zondag 3 maart vond in het Nederlandse Utrecht Bike Motion plaats. De grootste fietsbeurs van Nederland met de nieuwste fietsen, technische innovaties en fietsvakanties trok tienduizenden kijklustigen.

Op Bike Motion vind je de allernieuwste fietsen, accessoires en fietsonderdelen van alle topmerken in de fietswereld. Bike Motion werd samen georganiseerd met Ebike Xperience, waar je alles te weten komt over e-bikes, en de Fiets- en Wandelbeurs, waar je fietsparadijzen over heel de wereld ontdekt, in de Jaarbeurs in Utrecht.

Fietsen is een lifestyle (Bike Motion)

Met interessante demonstraties, workshops en lezingen door professionals uit de fietsbranche werden bezoekers ondergedompeld in een bad van techniek, wetenschap en doe-het-zelven. Van de drie beurzen werd Bike Motion het meest bezocht. Opvallend: de interesse in sport overheerst. Racefietsen, mountainbikes en alles wat daarbij komt kijken, daarvoor komt het grootste deel van de bezoekers van de beurs. Sport, vernuft en snelheid waren hier de trefwoorden.

E-bikes populair (E-Bike Xperience)

Hypermoderne racefietsen, chique Speed Pedelecs met ingebouwde batterij en de high exclusive bikes, oftewel de Ferrari’s van de fietswereld, waren de blikvangers van Bike Motion. Oogverblindend spektakel, maar ook voor de gewone fietser viel er op EBike Xperience heel wat te beleven. Bezoekers die zochten naar een nieuwe woon-werkfiets of reisfiets konden die uitgebreid testen op de indoortestparcours. Voornamelijk de standen met e-bikes kregen veel belangstelling. Verwonderlijk is dat niet, want recente onderzoeken bewezen dat de e-bikeverkoop in Nederland stevig in de lift zit.

Fietsparadijzen (Fiets- en wandelbeurs)

Op de Fiets- en Wandelbeurs ontdek je de fietswalhalla’s van Europa. Enthousiaste vertegenwoordigers uit alle windstreken inspireerden de bezoekers met uitbundige verhalen over de meest uiteenlopende bestemmingen, van Marokko tot Noorwegen. Ze gaven uitleg over de moeilijkheidsgraad, het fietsverhuur ter plaatse en de toeristische bezienswaardigheden. Een fietsvakantie is nooit enkel fietsen, het is ook cultuur opsnuiven.

Mobiliteit & toekomst: de uitdaging.

Jammer, vinden we, de dat er weinig aandacht besteed wordt aan fietsveiligheid. Zo zien we de toekomst van e-bikes zeer rooskleurig. Dat preventie in verkeersveiligheid een big issue is, is dan ook logisch. Weinig standhouders, organisaties die hier een prominente rol krijgen.

Ook fietsmerken zouden hier rekening mee moeten houden. Waar Bosch e-Bike Systems innovatief handelt met ABS-systemen voor fietsen, zien we vooral de kernwoorden ‘snelheid’ en ‘bling-bling’ bij racefiets-merken.

Conclusie? Bike Motion is zeker een bezoekje waard. Ook voor de Vlaamse fietser. Heb je Velofollies gemist? Dan maak je dat goed op Bike Motion.

Gemist? Bike Motion 2020 staat gepland op 28 februari, 29 februari en 1 maart.

Aftermovie Bike Motion 2019

Awards

Op Bike Motion werden awards uitgereikt aan de beste en meest innovatieve fietsen van 2019. Een kort overzicht:

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts