Bike Republic opent nieuwe winkel in Oudenaarde.

Fietsenketen Bike Republic opent op 10 april 2021 een nieuwe winkel in Oudenaarde. De focus in het assortiment ligt op snel leverbare e-bikes, speed-pedelecs, stadsfietsen en toerfietsen van merken als Trek, Gazelle, Koga en Kettler. Daarnaast is er ook een selectie sportieve fietsen van Ridley verkrijgbaar. De opening kadert in het ambitieuze expansieplan van Bike Republic, dat als onderdeel van Colruyt Group zijn huidige winkelpark de komende jaren wil verdubbelen.

‘Compagnon de route’ in de Vlaamse Ardennen

Bike Republic wil voor zijn klanten een compagnon de route voor elk moment zijn. Iemand die met hen meerijdt en op wie ze kunnen rekenen, zodat zij enkel nog zorgeloos van de rit hoeven te genieten. Een compagnon de route is idealiter ook dichtbij. Daarom wordt er – naast service en vakmanschap – ook volop ingezet op toegankelijkheid. 

Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic:

“Het is onze ambitie om de komende jaren naar een verdubbeling van ons winkelpark te gaan in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. We focussen daarbij op een goeie geografische spreiding, zodat er voor klanten en potentiële klanten altijd een Bike Republic in de buurt is. De Vlaamse Ardennen waren tot nu toe nog een ‘blinde vlek’. Daar komt nu dus verandering in.”

Niet alleen winkel, ook atelier 

Bike Republic Oudenaarde focust, net als alle andere vestigingen, vooral op e-bikes, speed-pedelecs, toer- en stadsfietsen. Al kon in een wielerwalhalla als Oudenaarde een sportief assortiment niet ontbreken. Daarom kunnen klanten er naast merken als Trek, Gazelle en Kettler ook racefietsen, gravel- en mountainbikes van Ridley en binnenkort ook Koga vinden. Ook heeft de winkel een atelier waar fietsen van ieder merk onderhouden en hersteld kunnen worden. Wie zijn of haar fiets niet bij Bike Republic heeft gekocht, is er dus ook welkom.

Opening in volle lockdown 

Door de huidige coronamaatregelen is het uiteraard onmogelijk om van de winkelopening op 10 april een groot feest te maken. Maar klanten kunnen vanaf zaterdag wel langskomen op afspraak. 

Store manager Matthias Mens:

“Wie interesse heeft in een nieuwe fiets of accessoire of wie z’n fiets wil binnenbrengen voor herstelling of onderhoud, kan nu al online een afspraak vastleggen op bikerepublic.be. Zo kunnen we iedereen veilig ontvangen én ook tijd voorzien voor een woordje uitleg.” 


Over Bike Republic

Bike Republic werd – toen nog als Fiets! – opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 16 fietsspeciaalzaken in België: in Antwerpen, Boechout, Boortmeerbeek, Dilbeek, Oudenaarde, Sint-Pieters-Leeuw, Gent Dampoort en Rooigem, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven, Merksem, Roeselare, Wijnegem en Diksmuide. 

Bike Republic is marktleider in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires. Het concept onderscheidt zich door een hoogwaardig aanbod en de expertise van haar teams. Bike Republic is dealer van tal van topmerken zoals Hiron, Trek, Flyer, Koga, Cube, Gazelle, Cortina, Ridley, Kettler en Oxford. 

De fietsspeciaalzaak verzorgt ook het onderhoud en de herstelling van fietsen. Bedrijven kunnen via Bike Republic bedrijfsfietsen leasen of kopen. Meer informatie vindt u op www.bikerepublic.be. Sinds 2019 maakt Bike Republic volwaardig deel uit van Colruyt Group.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts