Bike Republic speelt in op groei van cargobikes in Brussel.

Bike Republic, de fietsspecialist van Colruyt Group, geeft duurzame mobiliteit in Brussel een duwtje in de rug met de opening van een nieuwe winkel in Schaarbeek. Die richt zich voor het eerst uitsluitend op de verkoop van bakfietsen, longtails en specifieke cargofietsen voor bedrijven, ondernemingen en particulieren. Bike Republic Schaarbeek wordt meteen ook een extra uitvalsbasis voor het B2B-team dat vanuit Zwijnaarde opereert. Zaakvoerders en HR-managers kunnen hier een fietsplan op maat van hun bedrijf laten opstellen door de experten van Bike Republic. Aan de winkel is ook een atelier gekoppeld, waar eerder aangekochte cargofietsen hersteld kunnen worden.

Het assortiment van de nieuwe Bike Republic winkel in Schaarbeek bestaat uitsluitend uit elektrische cargobikes. Daaronder vallen ‘standaard’ bakfietsen en longtails, maar ook heel specifieke cargo-oplossingen die vooral voor professionelen interessant kunnen zijn. Dit is de eerste winkel van Bike Republic in België met deze opzet. Grote merken als Urban Arrow, O2Feel, Riese & Müller en Kettler, maar ook nichemerken als CityQ, Lovens en Bilmo zijn in de toonzaal in Schaarbeek te zien én te testen:

“Vorige zomer openden we met de overname van IMP Bike in Evere onze eerste winkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is voor ons belangrijk om in de toekomst nog verder uit te breiden in Brussel. We zien daar in de eerste plaats een opportuniteit in de stad, waar last mile delivery via cargofiets in de lift zit en het fietsen sowieso stijgt in populariteit. Ook kleine zelfstandigen ontdekken steeds meer de cargofiets als interessant vervoersmiddel voor hun dienstverlening aan huis. Onze nieuwste winkel in Schaarbeek zal daarom nog meer focussen op dat B2B-verhaal en elektrische cargobikes als duurzaam alternatief. We hebben daar de expertise voor in huis én staan hier dicht bij potentieel nieuwe klanten.” 

Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic

Brusselse zaakvoerders en HR-managers zullen in Bike Republic Schaarbeek terechtkunnen bij de B2B-experten van Bike Republic voor het opstellen van een fietsplan op maat van hun zaak. Om bedrijfsleiders en HR-managers van A tot Z te ondersteunen en te ontzorgen, stelt de B2B-afdeling van Bike Republic een fietsplan op maat samen. Zo kunnen werkgevers makkelijk de mobiliteit van hun medewerkers duurzamer en vooral ook efficiënter maken. En dat is in tijden van schommelende brandstofprijzen niet onbelangrijk. Ook particuliere kopers zijn in Schaarbeek meer dan welkom wanneer ze een bakfiets, longtail of cargobike willen aanschaffen. De winkel wordt daarbij ook uitgerust met een atelier, zodat klanten er hun fiets kunnen laten herstellen. De bemanning van het atelier in Schaarbeek zal voornamelijk gebeuren vanuit Bike Republic Evere, waar de technici al dagdagelijks in contact komen met allerhande cargobikes.

Ook cargobikes winnen aan terrein met verbeterde fietsinfrastructuur in Brussel

Brussel is in ons land misschien wel de snelst veranderende stad op vlak van mobiliteit. Wil je in het verzadigde Brussel snel van punt A naar B geraken, dan is de auto niet het ideale vervoersmiddel en is de fiets een pak efficiënter. Voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven, zelfstandigen en ondernemingen die in en rond de stad werken en zich moeten verplaatsen. De laatste jaren beweegt er dan ook heel wat op vlak van fietsinfrastructuur in de hoofdstad, waardoor het beetje bij beetje veiliger en prettiger wordt om er te fietsen. Uit actuele cijfers blijkt effectief dat Brusselaars steeds vaker naar de fiets grijpen: meer dan 10 miljoen fietsers werden al geteld via de registratiepunten. Dat zijn er al ruim een half miljoen meer dan in 2022 én het jaar is nog niet voorbij.

Eind september liep daarnaast ook het Cargo Bike project van het Brussels Gewest af. Dat werd 3 jaar geleden gelanceerd om gezinnen en bedrijven ervan te overtuigen dat bakfietsen een geloofwaardig alternatief zijn voor auto’s en bestelwagens. Het project bleek succesvol: de Brusselaar staat duidelijk open voor bakfietsgebruik, met 73% overtuigde deelnemers. Bike Republic wil bedrijven en particulieren nu meer en meer gaan ondersteunen in de overgang naar emissievrij transport en als ‘compagnon de route’ een katalysator zijn in dit duurzaamheidsverhaal. Het is binnen die optiek dat vanuit Bike Republic Schaarbeek tot slot ook enkele partnerships met lokale start-ups lopen. Zo zal Bike Republic de producten verdelen van onder andere Bilmo, een Brusselse producent van specifieke fietstrailers (https://www.bilmo.be/) en Hooba, een handig platform om poolfietsen in kantoorgebouwen te beheren (https://hooba.eu/nl/).

Praktische info:

Bike Republic Schaarbeek

Topaaslaan 44 / Avenue de la Topaze 44

1030 Schaarbeek / Schaerbeek

Openingsuren:

Voor particulieren:

Woensdag 13u – 18u

Vrijdag 13u – 18u

Zaterdag 10u – 17u30

Voor professionelen:

Dagelijks mogelijk op afspraak tussen 9u en 17u

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts