Bike Republic stelt eerste CityQ cargobike in België voor op Velofollies.

Bike Republic trekt met een wereldwijde primeur naar fietsbeurs Velofollies: de fietsenketen van Colruyt Group wordt de eerste en enige Belgische verdeler van de unieke CityQ cargobikes en stelt in Kortrijk het allereerste afgewerkte prototype voor aan het grote publiek. De elektrische fietsen van CityQ zijn echte blikvangers: ze rijden op vier wielen, zijn volledig overdekt en kunnen dankzij een modulair design afgestemd worden op de noden van de klant. Kortom: een nieuwe mobiliteitsoplossing die het comfort van een auto naar de e-bike brengt.

Eerste afgewerkt prototype wereldwijd op Velofollies

Wie op 20, 21 of 22 januari naar Kortrijk Xpo afzakt voor een bezoekje aan Velofollies, zal op stand 118 E een opvallende verschijning aantreffen. Bike Republic stelt op de fietsbeurs het allereerste volledig afgewerkte prototype van de CityQ cargobike voor aan het grote publiek. En dat is een wereldwijde primeur. De fietsen van CityQ worden ontworpen in Noorwegen en gebouwd in Duitsland. Een combinatie van Scandinavisch design en Duitse degelijkheid dus! De fietsenketen van Colruyt Group wordt in ons land exclusief dealer van deze unieke e-bikes, die doen denken aan de Renault Twizy of de BMW C1 scooters van weleer.

Het gemak van een auto… op de fiets

Vergis je echter niet: de CityQ is en blijft een fiets, maar wel voorzien van twee achterwielmotoren en – afhankelijk van de gewenste actieradius – één of twee batterijen. Deze cargobike ondersteunt de fietser tot een snelheid van 25 kilometer per uur en heeft net als een wagen ruitenwissers, achteruitkijkspiegels, meedraaiende verlichting, deuren, een bodemplaat… Maar dus ook een stel pedalen. De aandrijving gebeurt via ‘drive by wire’: de beweging van de pedalen laadt de batterij op en die stuurt op haar beurt de motoren aan via elektrische kabels. Comfortabel, innovatief én een stuk onderhoudsarmer dan de traditionele ketting- of riemaandrijving. Kortom: je geniet van het gemak van een auto, maar dan wel op de fiets.

Ideale oplossing in een veranderende mobiliteitscontext

Wim Teerlynck – algemeen directeur van Bike Republic – is trots dat hij en zijn collega’s de fiets mogen presenteren op Velofollies: “Het Noors-Duitse CityQ is vooralsnog compleet nieuw in België: we zijn de eersten die deze cargofietsen exclusief zullen verdelen en we verwachten er veel van. Het is geen alledaagse, maar wel een heel interessante oplossing voor ondernemingen of zelfstandigen die in cargobikes willen investeren om hun producten aan huis te leveren of om hun klanten op een duurzame manier te bereiken. Files, lage emissiezones, stijgende brandstofprijzen en transportkosten: bedrijfsleiders en zaakvoerders moeten creatief zijn in de snel veranderende mobiliteitscontext en de fiets is en blijft een prima antwoord.”

Compagnon de route voor bedrijven

Bike Republic wil voor zijn klanten een echte ‘compagnon de route’ zijn en dus ook bedrijven de juiste fietsoplossingen op maat aanbieden. De overnames van IMP Bike in Evere en Wieleke in Diest en Laakdal – beiden specialisten in het segment van de cargobikes – was een eerste stap om die ambitie waar te maken. Het dealership van CityQ is een haast logisch vervolg. “Bart Daems, onze filiaalmanager in Diest, is een echte expert in zorgfietsen, tandems en cargofietsen allerhande. Hij zal het nauwst samenwerken met CityQ om van ons dealership een succesverhaal te maken. Naast de verkoop van de CityQ, zullen we bij Bike Republic uiteraard ook instaan voor het onderhoud en de service ervan. We kunnen de cargobike trouwens ook laten bestickeren en volledig op maat laten afwerken.”

Ook voor particulieren interessant

De cargobikes van CityQ zijn echter niet alleen voor bedrijven interessant. Ook gezinnen kunnen deze unieke fiets ter vervanging van een wagen in huis halen. Bart Daems, filiaalmanager van Bike Republic in Diest: “De CityQ is modulair en je kiest dus zelf of je een gesloten laadbak wil of liever een bankje waarop kinderen kunnen plaatsnemen. Samen met de klant gaan we op zoek naar de ideale configuratie, zodat we de fiets op maat kunnen leveren. Je mag met de CityQ op het fietspad rijden, je hoeft nooit meer te tanken, je kan hem overal parkeren en in tegenstelling tot een elektrische auto of bromfiets zijn de batterijen afneembaar en kan je ze dus binnen opladen. In en rond de stad is hij dus in principe handiger dan een gezinswagen.

Klanten kunnen de CityQ testen bij Bike Republic Diest, maar de fietsen zijn leverbaar in hun favoriete en dichtstbijzijnde winkel. De eerste exemplaren zijn vanaf juni 2023 beschikbaar, maar kunnen nu al besteld worden. Het is bovendien ook een optie om deze cargobike te leasen. Prijzen zijn op aanvraag en variëren naargelang de afwerking.

Meer info over de unieke, overdekte cargofietsen van CityQ vind je op www.cityq.com of in de video op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/watch?v=XNJbY3H6Hgk

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts