Fiets! wordt Bike Republic

Fietsenketen Fiets! wordt op 6 maart 2021 omgedoopt tot Bike Republic. Aan de naamsverandering is ook een nieuwe invulling en aankleding van de winkels gekoppeld. Alles zal nog meer in het teken staan van puur fietsplezier en een prima service naar de klant toe: voor, tijdens en na de verkoop. En dit zowel in de winkel als online. Na de volledige overname door Colruyt Group in 2019 is de naamsverandering een nieuwe stap in de verdere groeistrategie van het bedrijf. Met deze nieuwe naam én een nieuw winkelconcept gaat Bike Republic voluit voor een verdere expansie in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ook over de taalgrens wil Bike Republic immers garant staan voor puur fietsplezier.

Als ‘compagnon de route’ nog dichter bij de klant

Bike Republic wil voor zijn klanten een compagnon de route voor elk moment worden. Iemand die met hen meerijdt en op wie ze kunnen rekenen, zodat zij enkel nog zorgeloos van de rit hoeven te genieten. Daarom wordt nu nog meer ingezet op service, vakmanschap en toegankelijkheid. In de winkels, maar ook online op bikerepublic.be met onder andere een groter assortiment, een online afspraaktool, een sizing tool en een bikefinder. Bike Republic helpt klanten niet alleen de ideale fiets of step te vinden, het voorziet ook in pechverhelping, onderhoud, fietsverzekering en een uitstekende service na verkoop. Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic:

“De naam Bike Republic is een weloverwogen keuze. Bike Republic is herkenbaar, zowel voor Nederlandstaligen als Franstaligen. Bike staat voor het product, dat bij ons centraal blijft staan. Republic staat voor samenhorigheid, de community rond fietsbeleving en fietsplezier. Op die manier is Bike Republic een echte compagnon de route voor particuliere én B2B-klanten.”

Ook voor bedrijven

Bike Republic wil bedrijven en hun medewerkers inspireren om voor een bedrijfsfiets te kiezen. Daarvoor biedt het op maat gemaakte formules aan en kunnen medewerkers kiezen uit een ruim assortiment. Bovendien voert Bike Republic alle herstellingen en onderhoud zelf uit in de eigen ateliers. Bedrijven kunnen rekenen op een totaalservice; advies bij aankoop, fiscaal advies, rijvaardigheidsopleidingen en een servicebus, het is allemaal inbegrepen.

“Bedrijven zien onze servicebus graag komen,” weet Teerlynck. “Ervaren technici onderhouden en herstellen de fietsen op locatie, bij de bedrijven zelf als ze dat wensen. Die extra dienst wordt zeker gewaardeerd.”

Aangename winkelomgeving

In de winkels zullen klanten nog beter begeleid worden doorheen het assortiment. Service en vakmanschap treden duidelijk naar voren. Bike Republic volgt trends en ontwikkelingen binnen micromobiliteit nauwgezet op en besteedt veel aandacht aan de duurzame ontwikkeling en productie van fietsen.

Door ook cargo, steps en e-urban een prominente plaats te geven in onze winkels, verruimt het aanbod en vinden klanten sneller hun ideale transportmiddel”, aldus Wim Teerlynck.

Nieuwe openingen op komst

Vanaf 6 maart wordt de gevelmarketing van Fiets! vervangen door het Bike Republic-logo. Op hetzelfde moment zal de vroegere Fiets!-winkel van Kuurne verhuisd zijn naar een nabijgelegen pand (Ringlaan 11) en heropenen onder de naam Bike Republic. Verder opent een nieuwe Bike Republic in Dilbeek (Robert Dansaertlaan 9b), een maand later volgt Bike Republic Oudenaarde (Westerring 41). Die drie vestigingen worden als eerste in het nieuwe winkelconcept ondergedompeld. Alle overige, bestaande winkels gaat men stap voor stap ombouwen. Teerlynk:

Onze ambitie is om de komende jaren naar een verdubbeling van ons winkelpark te gaan”.

bikerepublic.be

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts