Black Friday? Bike Republic sluit de deuren en maakt er een ‘Bike Friday’ van.

Het najaar staat bij Bike Republic helemaal in het teken van ‘doortrappers’. Dat zijn mensen die ook in weer en wind onverschrokken blijven fietsen. De fietsenketen van Colruyt Group komt nu dan ook met een opvallend initiatief. Het doopt vrijdag 24 november – Black Friday dus – om tot ‘Bike Friday’. Een dag waarop de retailer mensen warm wil maken om ‘door te trappen’ en waarop de 200 collega’s van Bike Republic zelf ook het goeie voorbeeld zullen geven. De 28 vestigingen sluiten immers uitzonderlijk de deuren op 24 november en alle medewerkers van Bike Republic verzamelen in het hoofdgebouw van Colruyt Group in Halle om van daaruit op pad te gaan in de regio, met de koersfiets, mountainbike of e-bike. Door het weer laten ze zich alleszins niet afschrikken: er zijn genoeg doortrappers in hun rangen. Met ‘Bike Friday’ wil Bike Republic de klanten tonen dat ze een retailer voor, maar ook door fietsers zijn.

“Het is de missie van Bike Republic om mensen op de fiets te krijgen en hen ook goesting te geven om zich zo vaak mogelijk met die fiets te verplaatsen” aldus Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic. “Daarom brengt Bike Republic het hele najaar lang een ode aan de ‘doortrappers’.”

Doortrappers blijven altijd goedgemutst – of eerder ‘goedgehelmd’ – fietsen. Al kan het enthousiasme weleens op een laag pitje staan wanneer de dagen kil, nat en donker zijn. Iets wat in november vaak het geval is. Om dan ook zelf het goeie voorbeeld te geven, doopt Bike Republic ‘Black Friday’ om tot ‘Bike Friday’. Dat is een dag waarop de winkelketen fietsers niet alleen warm wil maken om op de fiets te springen, maar dat ook zelf doet. Op vrijdag 24 november sluiten alle 28 winkels van Bike Republic uitzonderlijk de deuren.

‘Black Friday’ is de laatste jaren een begrip geworden bij koopjesjagers. Al zie je tegenwoordig wel vaker retailers en merken die zich afzetten tegen de koopjesdag. Ook dat speelt volgens Wim Teerlynck van Bike Republic een rol in de keuze om net op deze dag de deuren te sluiten: “Duurzaamheid is één van de waarden in het DNA van Colruyt Group en als fietsretailer hebben ook wij onze rol te vervullen in dat duurzame verhaal. We willen mensen op 24 november dus niet onnodig stimuleren om te consumeren. Het idee dat er op ‘Black Friday’ buitenkansen voor het grijpen liggen, vatten we liever letterlijk op. En dus gaan we die dag met z’n allen naar buiten! Met 200 collega’s verzamelen we in het hoofdgebouw van Colruyt Group in Halle om van daaruit in groepjes op pad te gaan met de koersfiets, mountainbike of e-bike. Een ander deel van ons team zal een wandeling maken in Halle. Door het weer laten we ons alleszins niet afschrikken: we hebben genoeg doortrappers in onze rangen. Met ‘Bike Friday’ willen we onze klanten tonen dat we een retailer voor, maar ook door fietsers zijn!”

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts