Bosch eBikes Systems denkt met je mee. #update

Het smart systeem van Bosch eBike Systems wordt dankzij de huidige update nog slimmer: de Kiox-displays tonen eBikers nu automatisch de relevante informatie – en veranderen deze onafhankelijk afhankelijk van de rijsituatie. Vanaf nu kunnen de vier eerder voorgeconfigureerde rijmodi individueel worden samengesteld. Nieuw is ook dat externe hartslagmeters, zoals een borstband of een smartwatch, via Bluetooth aan de eBike kunnen worden gekoppeld en zichtbaar worden gemaakt in de nieuwe hartslagweergave. Bijzonder informatief om je eigen vermogen in de gaten te houden is de nieuwe weergave in hoeverre de rijmodi zijn gebruikt en de weergave van je eigen vermogenswaarden in vergelijking met het motorvermogen. De Limit-modus voor speedpedelecs, waarmee de ondersteuning op verzoek kan worden beperkt tot 25 km/h, rondt de update af.

Verander het display: nu automatisch aangepast aan elke rijsituatie

Minder afleiding, ongestoorde flow en volledige concentratie op de essentiële informatie, dankzij de nieuwe functie “Dynamische weergave” kunnen de displays Kiox 300 en Kiox 500 nu automatisch relevante informatie voor elke rijsituatie weergeven – en volledig onafhankelijk veranderen. Hierdoor zie je altijd en zonder onderbrekingen de belangrijkste informatie. Het systeem herkent bijvoorbeeld hellingen en geeft vervolgens je persoonlijke vermogen, trapfrequentie en de afgelegde hoogtemeters weer. Als je downhill gaat, verandert het scherm en is de snelheid bijzonder aanwezig. Bij het fietsen op vlak terrein zijn de snelheid, de afgelegde afstand en het actieradiusoverzicht zichtbaar. Wanneer de eBike stilstaat, toont het systeem automatisch een reisoverzicht van interessante gegevens van de huidige tocht: maximale en gemiddelde snelheid, afgelegde afstand en hoogtemeters, rijtijd en huidige actieradius.

Als de route vlak is, toont de functie “Dynamische weergave” op de Kiox 300 en Kiox 500 automatisch informatie over snelheid, afgelegde afstand en actieradius.

Wat je ook wilt: stel je eigen favoriete rijmodi samen

Tot nu toe zijn door de eBike-fabrikant vier verschillende rijmodi vooraf geconfigureerd en aangepast. Speedpedelec-gebruikers kunnen nu kiezen uit alle beschikbare rijmodi voor de drive unit, maximaal vier favorieten definiëren en de configuratie in de eBike Flow-app aanpassen aan hun voorkeuren. Als je bijvoorbeeld wilt afzien van de Eco-modus en in plaats daarvan de Sport- of Auto-modus wilt instellen, kun je de wijziging eenvoudig doorvoeren in de instellingen van de eBike Flow-app onder “Individuele rijmodi“.

Gebruikers kunnen nu de vier rijmodi samenstellen die bij hen passen, uit de rijmodi die vooraf zijn gedefinieerd door de eBike-fabrikant.

Onderweg altijd alles in de gaten: actuele hartslag en hoogtemetergrafiek

Of het nu voor training of gezondheidsdoeleinden is of gewoon voor een goed gevoel: voor veel eBikers is de actuele hartslag belangrijke informatie over hun tocht. Met de update kunnen nu compatibele hartslagmeters (zoals een borstband of een smartwatch) via Bluetooth worden gekoppeld met de eBike Flow-app. De hartslag wordt vervolgens tijdens het fietsen weergegeven op de displays Kiox 300 en Kiox 500 of op het Ride-scherm. 

Verdeel je energie beter en voorkom verrassingen: wie wil nou niet tijdens het navigeren weten of de zwaarste klim van de tocht al achter de rug is of dat je nu voor de laatste berg staat en je waterfles nog een keer moet bijvullen? Met de praktische nieuwe functie “Hoogtemetergrafiek”zijn eBikers altijd op de hoogte van de voortgang van hun tocht. De Kiox-displays of het Ride-scherm tonen een duidelijke hoogtemetergrafiek van de tocht met de huidige positie.

De hartslag wordt tijdens het fietsen weergegeven op het Kiox-display of op het Ride-scherm. 

Analyse tijdens of na de rit: nieuwe prestatiegegevens beschikbaar

Twee extra nieuwe evaluatiemogelijkheden bieden eBikers interessante informatie over hun eigen vermogenswaarden en over het gebruik van de ondersteuningsniveaus. De nieuwe weergave “Gebruik rijmodi” voor de Kiox 300 en 500 laat nu in een duidelijk cirkeldiagram zien in welke mate welke ondersteuningsmodus (inclusief de Off-modus) wordt gebruikt. Het scherm “Vermogensaandeel” geeft inzicht in het gemiddelde vermogen van de fietser vergeleken met het gemiddelde vermogen van de aandrijfeenheid, op basis van de huidige activiteit en de geselecteerde ondersteuningsmodus.

De weergave “Gebruik rijmodi” laat eBikers weten welke modi ze momenteel het meest gebruiken. Op die manier kunnen ze gericht hun motivatie vergroten.

Wanneer minder meer is: de nieuwe Limit-modus voor speedpedelecs

De “Limit-modus” beperkt de maximale snelheid van speedpedelecs tot 25 kilometer per uur. De nieuwe modus kan worden geselecteerd als eigen ondersteuningsmodus en maakt het voor speedpedelec-rijders gemakkelijker om waar nodig hun eigen snelheid aan te passen. Het maakt bijvoorbeeld ook ritten met andere eBikers leuker als iedereen moeiteloos samen met dezelfde snelheid kan fietsen. De nieuwe, dynamische modus moet vooraf door de fabrikant worden gedefinieerd en kan niet achteraf worden ingebouwd. Onder de Eco-modus wordt dan de “Limit-modus” weergegeven. Deze past zijn ondersteuning automatisch aan, vergelijkbaar met de Auto-modus, zodat de snelheid niet daalt bij beklimmingen of tegenwind en de ondersteuningsmodus niet handmatig hoeft te worden gewijzigd. Omdat de verlaagde topsnelheid ook het energieverbruik verlaagt, kunnen speedpedelec-gebruikers met de Limit-modus langere afstanden afleggen. De nieuwe ondersteuningsmodus is beschikbaar voor speedpedelecs in Europa. De wettelijke eisen voor speedpedelecs – waaronder een helm-, verplicht kenteken en verzekering en het verbod op het gebruik van fietspaden – gelden nog steeds.

De huidige update van de eBike Flow-app kan zonder extra kosten worden gedownload uit de App Store. Na een succesvolle systeemupdate van de eBike kunnen de schermen in de instellingen van de app onder “Mijn eBike” > “Displayconfiguratie” worden geactiveerd.

De “Limit-modus” voor speedpedelecs beperkt hun maximale snelheid tot 25 kilometer per uur. Dit maakt ritten door de stad en uitstapjes met andere eBikers makkelijker.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts