Burgemeester opent grootste fietsenwinkel van Noord-Antwerpen

Fietsen De Geus onderstreept met hun nieuwe en vijfde winkel van 1000 m2 het fietspotentieel van Schoten en omgeving.

Op vrijdag 26 mei zal de Schotense burgemeester Maarten De Veuster de grootste fietsenwinkel van Noord-Antwerpen openen. Dit vijfde filiaal van de Antwerpse keten Fietsen De Geus zal op 1000 m2 een gevarieerd gamma nieuwe fietsen tonen. Deze tweewielers worden afgemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De burgemeester bevestigt met zijn ceremonie het belang van fietsmobiliteit voor de gemeente Schoten. Dit sluit aan bij de missie van De Geus om zo veel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Vanaf zaterdag 27 mei zal Fietsen De Geus Schoten vervolgens zijn deur openen voor alle inwoners van Schoten en de omringende gemeenten.

Bakfietspionier in Schoten

Fietsen De Geus Schoten komt in het pand van de Bak-Fiets-Kar Specialist. Deze winkel pionierde in de regio vanaf 2004 met de verkoop van bakfietsen en fietskarren. Dit gebeurde nadat oprichters Michel Obourdin en Ellen Van Look geen geschikte fiets konden vinden voor hun gehandicapte dochter. Vorig jaar zochten Michel en Ellen een waardige overnemer, die ze vonden in De Geus.

“Ook bij De Geus draait alles om goede producten, eerlijk advies en degelijke service, verklaren ze. Daarom sluiten wij ons bij hen aan. En wij blijven, net als de rest van het bestaande team, gewoon meewerken in de winkel.”

Kmo van het jaar

Thomas Vanderhoydonck, eigenaar van Fietsen De Geus, zegt over de opening:

“We zijn er bijzonder fier op om naar Schoten te komen. Door voort te bouwen op het mooie werk van Ellen en Michel verankeren we ons direct stevig in de gemeente.”

Fietsen De Geus werd in 2022 door UNIZO verkozen tot kmo van het jaar van de provincie Antwerpen, onder andere omdat de winkel voor elke verkochte fiets één boom plant. De winkels hebben gezamenlijk 45 werknemers en verkopen meer dan 20 fietsenmerken, waaronder bekende namen als Urban Arrow, Riese & Müller en Koga. Het gamma omvat onder andere cargofietsen, speed pedelecs, e-bikes, stadsfietsen en allerhande accessoires. In Schoten zal bovendien onder de naam De Geus Dert13n een volledige vleugel gewijd worden aan race- en gravelfietsen en mountainbikes. Tot slot krijgt B2B-tak Veloplan een plekje in het pand, zodat ook Schotense bedrijven begeleid kunnen worden bij de duurzame overstap naar de fiets.

www.fietsendegeus.be

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts