Business Bike Solutions: oplossingen zoeken met veel zelfbezinning

Gestart vanuit een passie voor fietsen, een flinke portie selfmade knowhow in zowat alle facetten van de fietsenbranche en een verrassende visie op de evolutie van de fietsensector in de toekomst, rijkelijk gekruid met ambitie en durf, dat is ‘Business Bike Solutions’ zoals Davy Staes het de voorbije jaren heeft laten opgroeien.

Als 14-jarige stapte Davy Staes op de koersfiets, vastberaden om zijn plaats op te eisen als profsporter. Op zijn 18e ging hij aan de slag in een fietsenzaak, waar hij al doende en ziende alles leerde over de verkoop, het onderhoud en herstel van de tweewielers. Op zijn 21e kregen zijn ambities als renner ongewild een deuk en moest hij zijn toekomstplannen heroriënteren. Hij zag dat de fietssector veel professioneler werd als gevolg van de opmars van grote spelers (fietsmerken) die hun eisen stelden aan de handel. Davy Staes besloot om zelf ook verder te professionaliseren in de sector en kon aan de slag bij de Belgische fietsenbouwer E-move, een toenmalig pionier in e-bikes. Hij werd meegenomen in de opmars van de e-bike en een mega b2b-project voor bpost.

“Ik heb daar 4 jaar gewerkt en zowat alles gedaan en geleerd” getuigt hij. “Ik maakte kennis met de ontwikkeling van nieuwe fietsen, werkte in de serviceafdeling – mijn grote passie – en deed de aankopen voor de productie om door te groeien tot productmanager. Een bijzonder boeiende tijd was toen de productie van Azië werd teruggehaald naar België”.

Toen volgde een aanbod van het Duitse MIFA, een OEM-gigant in de fietssector met 800 medewerkers, die toen 1 miljoen fietsen per jaar produceerde. Davy Staes werd er ondanks zijn jonge leeftijd product & salesmanager, maar werd in 2014 geconfronteerd met het einde van het bedrijf.

Lees verder op Traxio.be

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts