Dé fietsbeurs voor elk type fietser: Velofollies 2019

Of er op Velofollies meer te beleven valt dan technische snufjes op een piëdestal, strakke lycra outfits en de geur van massageolie op geschoren mannenbenen? Absoluut! De fietsbeurs is uitgegroeid tot hét meest gevarieerde walhalla voor tweewielerliefhebbers. Van BMX’en tot e-bikes, hippe accessoires en complete fietsreizen. Het passeert allemaal de revue in Kortrijk XPO op 18, 19 en 20 januari.

Reizen met de fiets

Als je het ons vraagt, is er geen betere manier om een land of streek te ontdekken dan met de fiets. De populariteit van fietsreizen is de organisatoren dan ook niet ontgaan. Reisbureaus van allerlei slag doen je op de Kortrijkse beurs dromen van een nieuw avontuur. Of je nu door Afrika wil mountainbiken om het goede doel te steunen of je fiets wil meenemen op een luxueuze cruise.

En de award gaat naar …

Nieuw op het programma van Velofollies, zijn de awarduitreikingen. Onder het motto “eentje is geentje”, worden er meteen twee prijzen boven de doopvont gehouden. Grinta gaat op zoek naar de racefets van het jaar en zoekertjessite BeCycled bekroont de beste fietswinkels. Spannend!

Kampioenen aan het woord

Misschien wel de grootste namen op de affiche zijn Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Sven Nys en ex-mountainbiker Miguel Martinez. Samen goed voor 4 wereldtitels en 2 olympische titels. Net als Julien ‘Vermoteur’ Vermote en Cameron ‘dochter van’ Vandenbroucke zakken ze af naar Kortrijk voor een interview en meet & greet.

Kwaremont Koerse Kaffee

Wie tijdens de beurs een van de workshops over sportvoeding meepikt, zal het zeker bevestigen: regelmatig en voldoende drinken is cruciaal als je een inspanning levert. Reden te meer om eens langs te gaan in het Kwaremont Koerse Kaffee voor een stevige portie hydratatie. Even op adem komen in een uniek wielerdecor? Check!

Test een elektrische fiets

Een van de blikvangers is de e-bike testzone. Een volledig ingericht fietsparcours waarop je aan den lijve kan ondervinden hoe elektrisch fietsen voelt. Topmerken als Gazelle, Riëse & Muller en Wisper staan paraat om je een testritje te laten maken. “Fietsen met een motortje geeft een immens verschil”, verkondigt Fabian Cancellara – believer en drievoudig winnaar van Vlaanderens Mooiste – keer op keer. (Mopje!)

Fa-fa-fa-fa-fa-fashion

Fashionablefluofietsen. Een term die – als het van ons afhangt – zo genomineerd zou kunnen worden voor ‘Woord van het Jaar’. Wie nog op zoek is naar een manier om dat te doen, verwijzen we graag naar de stand van Wowow. Deze Belgische producent maakt een erezaak van stijlvolle fluorescerende sportoutfits.

Ook The Vandal, La Machine en vrouwenmerk Little Black Bike zorgen ervoor dat je strak in ‘t pak Kortrijk XPO buitenfietst. Is je tenue pico bello? Dan zijn hippe accessoires zoals de fietstassen van Willex of de houten spatborden van ODIN de kers op de taart!


!!! WIN EEN DUO TICKET !!!

En jij? Waarom wil jij naar Velofollies? Laat het ons weten via de facebook post van dit artikel (op Facebook). We mogen 5 duotickets weggeven aan degenen die ons de leukste, opvallendste, meligste, meest-van-de-pot-gerukte of gewoonweg strafste reden sturen (via de comments). De winnaars worden persoonlijk verwittigd op 14/01/19. Succes!


 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts