Eindelijk: Leraren op pedelec krijgen fietsvergoeding.

Voor de private sector was het al enkele maanden geleden beslist. De speed pedelec werd gelijk gesteld aan de bromfiets. Nu gaat de publieke sector ook mee. Leraren die met een speed pedelec (e-bike tot 45 km/u) van huis naar school fietsen, krijgen binnenkort ook een fietsvergoeding.

De Vlaamse regering ging akkoord met het voorstel van onderwijsminister Hilde Crevits. Een speed pedelec is een elektrische fiets die begrensd is tot 45 km per uur. Speed pedelecs zijn het ideale alternatief voor de auto voor kleinere afstanden. Voor leraren die elke werkdag tot 35 km fietsen, is dit het ideale transportmiddel. De federale regering besliste recent dat de fietsvergoeding ook toegekend en fiscaal vrijgesteld kan worden voor dit type fietsen. Nu trekken ze de lijn door naar het onderwijzend personeel.

Vorig jaar maakten reeds zo’n 48.000 leraren gebruik van de fiets voor hun woon-werk verplaatsing. Dit aantal stond gelijk aan bijna 7 miljoen euro aan fietsvergoedingen ofwel 145 euro per fietser.

Voorbeeld

Win-win situatie, dat is het sowieso, een mooi voorbeeld naar de schoolgaande jeugd ook. Leraren zijn, ja hoor, hebben nog steeds een voorbeeldfunctie. Hoe meer leraren de fiets nemen, hoe positiever de jeugd hier tegenover staat. Het zou dan ook fijn zijn, vinden we, dat leraren hier extra aandacht aan geven in hun lesgeven.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts