Fiets kopen? Relatie starten.

Klinkt je dat vreemd in de oren? Het is nochtans de realiteit. We hebben het niet over The Notebook … je weet wel, die film die mannen schijnbaar moeten kennen. Je kent ‘m? Top, goeie film.

Neen, we hebben het ook niet over ‘trouwen met een fiets’, iets wat misschien in de toekomst wel kan? We hebben het wel over de band tussen klant en fietshandelaar.

Koop je een paar schoenen, dan kom je enkel terug wanneer de schoenen een defect hebben. Wanneer het meezit, krijg je een nieuw paar of de waarde van de schoenen in krediet. Koop je een fiets, dan teken je een figuurlijke akte.

Het ongeschreven woord in de fietsbranche.

Het moet gezegd worden en meermaals gecommuniceerd worden. Je auto breng je binnen voor klein en groot onderhoud. Velen gaan ervan uit dat een fiets het levenslang (10 jaar) volhoudt. Niets is minder waar. Ook je fiets vraagt onderhoud en niet tot je effectief een probleem hebt. Pro-actief onderhoud, speciaal voor woon-werkfietsen, is zo cruciaal, dat het op korte termijn een evidentie zal worden. Met een woon-werkfiets fiets je 5 keer meer dan wanneer je je fiets eenmaal in het weekend gebruikt. Je fiets krijgt het dus 5 keer harder te verduren.

Je koopt een nieuwe fiets inclusief accessoires, inclusief het ongeschreven woord van onderhoud. Je wil een contactpersoon die ervoor zorgt dat je zorgeloos kan verder fietsen. Enkel op die manier blijft fietsen leuk.

Die kennis die iets van fiets kent.

Wie niemand kent die iets van fiets kent, kent waarschijnlijk wel iemand die iets van fiets kent. Ben je nog mee? Lees het nog eens.

Er bestaat een groot verschil tussen de gewone stadsfiets en de wat gesofisticeerde fiets, in dit opzicht. Een gewone stadsfiets kan je gerust zelf herstellen, wanneer je overtuigd bent van je eigen kunnen. Ben je dat niet, dan ken je wel iemand die die kennis en kunde wel heeft. Een elektrische fiets, een fiets met riemaandrijving, een fiets met een Rohloff versnellingsnaaf, vraagt expertise van de vakhandelaar.

Een elektrische fiets / speed pedelec wordt softwarematig uitgelezen. Zien we dit ook bij auto’s, al 15 jaar lang. Je kennis heeft die software niet.

Let’s get married!

Ons advies: Trouw! Trouw met je fietshandelaar. Teken die akte, handteken dat ongeschreven woord. Vertrouw op zijn expertise. Handel als een duurzame fietser.

Nog vragen? info@vivocyclo.com of via Facebook Messenger.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts