Bosch eBike Systems versnelt de digitale toekomst van eBiken.

eBiken is al lange tijd een stuk meer dan alleen elektrisch ondersteund fietsen. De steeds dichtere verbinding tussen centrale eBike-componenten en digitale functies biedt eBikers de mogelijkheid om hun ervaring tijdens het fietsen aan te passen aan hun persoonlijke wensen. Bosch eBike Systems versnelt deze ontwikkeling en presenteert voor het modeljaar 2024 talrijke connectivity-functies die de rijervaring nog individueler maken.

“Connected Biking speelt een sleutelrol in de toekomst van de eBike”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “Meer comfort, meer veiligheid en meer personaliseerbare functies: met de digitale oplossingen voor het modeljaar 2024 bieden we eBikers nieuwe mogelijkheden om hun rijervaring op de eBike uit te breiden – door eenvoudige interactie binnen de eBike Flow-app.”

Voor extra connectiviteit en veiligheid: nieuw premiumabonnement Flow+

Om eBikers nog meer veiligheid te bieden, introduceert Bosch eBike Systems met het modeljaar 2024 het premiumabonnement Flow+. Dit omvat in eerste instantie de premiumservice eBike Alarm. Om deze service te kunnen gebruiken, moet de functie eBike Lock in de eBike Flow-app zijn geactiveerd en de ConnectModule in de eBike zijn geïnstalleerd. Het premiumabonnement zal in de toekomst worden uitgebreid met nog meer extra services en functies. Gebruikers kunnen Flow+ activeren in de App Store of de Play Store. Ze hebben daarbij de keuze tussen een maandabonnement (4,99 euro) of een jaarabonnement (39,99 euro). De eerste twaalf maanden zijn gratis. Het premiumabonnement kan te allen tijde worden opgezegd voordat het 24 uur voor het einde van de betalingsperiode automatisch wordt verlengd. Bij annulering blijft het abonnement actief tot het einde van de huidige betalingsperiode. Het premiumabonnement Flow+ is beschikbaar vanaf een van de komende updates in de zomer van 2023.

De belangrijkste zaken in één oogopslag dankzij gepersonaliseerde displayweergave

Vanaf modeljaar 2024 kunnen de displays Kiox 300 en Kiox 500 worden gepersonaliseerd: in de eBike Flow-app kunnen eBikers dan de inhoud en volgorde van de displayschermen zelf bepalen. Er kunnen maximaal drie tegels tegelijk op één scherm worden aangemaakt. Sportieve eBikers kunnen hun trapfrequentie, gemiddelde en maximale snelheid laten weergeven, terwijl toerfietsers informatie zoals afstand, stijging en actieradius kunnen selecteren. Ook nieuw is de instelling van de afstandsinformatie: deze kan nu handmatig worden gewijzigd van kilometers naar mijlen en omgekeerd.

In de eBike Flow-app kunnen gebruikers bovendien de rijmodi individueel aanpassen aan zichzelf en hun rijstijl – en nu ook bij de rijmodus Sprint van de drive unit Performance Line SX. Je bepaalt daarbij zelf met welke ondersteuning en dynamiek, met welk maximaal koppel en tot welke maximumsnelheid de eBike je vooruit helpt.

Conditie verbeteren met de eBike, tochten zelf een naam geven

Steeds meer sporters ontdekken de eBike als persoonlijke trainingspartner. Ze maken gebruik van functies zoals individuele rijmodi of analyseren hun fiets- en trainingsgegevens. Met ingang van modeljaar 2024 biedt de eBike Flow-app nog meer relevante informatie voor trainingen: eBikers kunnen nu bijvoorbeeld ook hun verbrande calorieën weergeven in de statistieken. Deze waarde vult de vermogensmeting aan en helpt ambitieuze eBikers hun ritten te optimaliseren – en hun fitnessniveau verder te verbeteren.

Bosch biedt ook de volgende extra functie: gebruikers van Android-smartphones kunnen hun tochten die in de app zijn opgeslagen een andere naam geven. Zo kunnen ze deze zelf beschrijven en – afhankelijk van de ervaring en persoonlijke smaak – van emoji’s voorzien.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts