Fiets je warm tijdens de Warmste Week van StuBru: De Fietsacties.

Van de 1000 acties zijn er ontzettend veel fiets-acties opgezet. We geven je een overzicht van de acties die deze maand doorgaan:

Met alle werknemers van Marine Harvest Pieters fietsen we virtueel van site naar site en zo fietsen we de wereld rond.
Per afgelegde kilometer stort Marine Harvest Pieters 10cent aan de MUG-heli.

De bewoners van WZC Sint-Lucia in Turnhout gaan zich een hele week warm fietsen! Hun kilometers worden gesponsord door familie, vrienden, medewerkers, … . Ook worden er op ons kerstcafé (17/12) lekkere koekjes en cakejes verkocht.

De roodharige collega’s van TIHFBrugge plaatsen rospotten voor het goede doel. Daarnaast krijgen leerlingen de kans om het gekke fietsenparcours af te leggen voor Glek vzw.

Een gift voor 2 x 1000 gefietste kilometers : elk personeelslid (ongeveer 80 personen) engageert zich om 10 kennissen,verenigingen, militantenkernen … aan te spreken, of engageert zich om een activiteit op te zetten om geld in te zamelen.
In totaal willen we méér dan 2000 individuele giften verzamelen. Van alle ‘gevers’ wordt een foto gemaakt en opgehangen in de ACV-cafetaria (achter de tafel met de foto’s en rouwregister van/voor Sara). In de cafetaria zal een fiets op rollen worden geplaatst waar personeel en sympathisanten tijdens de Warmste Week kunnen fietsen van 8u tot 17u. Bedoeling is om op vrijdagavond 22/12 1000 km bij mekaar te fietsen. Ondertussen zal ik die 1000 km fietsen, maar wél … buiten (hopelijk met dank aan de weergoden…). Indien we beide ons doel halen, brengt dit extra geld op! Op vrijdag fiets ik mijn laatste kilometers richting Puyenbroeck, samen met een aantal vrienden, vriendinnen en collega’s. Wij verwachten ook wat supporters ter plaatse.

Veilig fietsen is heel belangrijk. Je bent op een fiets altijd kwetsbaar in het verkeer, of dat nu op een stadsfiets, elektrische fiets, racefiets of MTB is. Of dat het nu op weg naar school, werk, of gewoon tijdens je zondagritje met de wielertoeristen is. In de winterperiode is vooral de zichtbaarheid bepalend voor de fietsveiligheid. Een goede fietsverlichting, een reflecterend hesje of reflecterende stroken op de kledij kunnen de zichtbaarheid bij donker of slecht weer aanzienlijk verhogen.
Per verkocht fietslicht en reflecterend fietsaccessoire schenkt Fietsen Gerrit Claessens 1 euro aan de Fietserbond in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Uw bijdrage is dan niet enkel voor uw eigen veiligheid, maar met uw aankoop steunt u de Fietsersbond en draagt u dus meteen bij aan veiligere fietsomstandigheden.

Ik breng met de fiets vers gebakken pannenkoeken aan huis in de ruime regio rond Zaffelare. Bestellen via: fietspannenkoekenslag@telenet.be

Net als de voorbije 2 jaren vullen we weer hopen roze snoepzakjes. Een zakje kost €3,- en de opbrengst gaat integraal naar Think-Pink. In 2016 gingen er net geen 1000 zakjes de deur uit. De totale opbrengst bedroeg €2450,-. Dit jaar gaan we voor minimum 1000 zakjes! Op donderdag 21/12 trekken we van Boom naar Wachtebeke om de opbrengst bekend te maken.

Wij organiseren in onze gemeente een (huis) aan huis – verkoop van verkeersveiligheid accessoires zoals fietslichtjes, fluohesjes voor volwassenen en kinderen, reflectors , led-(sport)armbanden, lichtgevende halsbanden voor huisdieren enz. Wij hopen hierdoor zwakke weggebruikers te stimuleren om zich meer zichtbaar te maken in het verkeer.

Klein onderhoud van fietsen voor 10 Euro :
Nazicht remmen,verlichting, ketting, banden,…
Elke zaterdagnamiddag van 14 u tot 18 u in de wielewaalstraat 19 te oostkamp. Bel voor afspraak vooraf : 0499/759068

We zetten onze collega’s aan om zich ‘warm’ te fietsen ten voordele van Bednet! In alle refters staan spinning bikes zodat collega’s tijdens hun schafttijd / lunchpauze kunnen ‘spinnen’ voor het goede doel.

Van Diepenbeke naar Wachtebeke … met de rolstoelfiets!
Wie wil onze tocht nog sponsoren? Met de opbrengst van al onze acties willen we graag een OM Interactive – Beamer aankopen voor alle deelnemers en bewoners.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts