Fietsen De Geus viert 40 jarig bestaan en kondigt wereldrecordpoging aan.

De Antwerpse fietsenwinkelketen De Geus bestaat in 2024 veertig jaar. Wat in 1984 begon als een klein zaakje op ‘t Zuid, is inmiddels een moderne onderneming met 5 locaties in de regio. Om het jubileum in de kijker te zetten, onthullen UNIZO-directeur Carl Van Dyck en De Geus-zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck op woensdag 13 maart een plakkaat op de gevel van het Antwerpse filiaal. Daarnaast kondigt Fietsen De Geus een ludieke wereldrecordpoging met tv-ster Pedro Elias aan voor 20 april, een evenement dat mede georganiseerd wordt door Fietsersbond Antwerpen, Antwerpenize en Team Bullitt Hangover.

Recordpoging met bekende Vlaming

Onder leiding van tv-persoonlijkheid Pedro Elias, die een klant is bij De Geus, wordt er een wereldrecordpoging “Grootste Liefdadigheidslevering per Bakfiets” gedaan. Daarvoor worden Antwerpenaren opgeroepen om met de bakfiets hun ongebruikte of nieuwe verzorgingsproducten (huidcrèmes, tandpasta, tandenborstels, zeep, handdoeken, shampoo,…) om op 20 april om 15u30 naar de fietsenwinkel op ‘t Zuid te brengen. Vanaf daar zullen alle bakfietsen in colonne de items naar Kamiano, een vzw voor daklozen, brengen. Een deurwaarder zal officieel registreren hoeveel bakfietsen er meerijden, wat als recordpoging genoteerd zal worden. Wie geen bakfiets heeft maar wel producten wil doneren, mag uiteraard ook meerijden of producten in een van de meerijdende bakfietsen leggen.

Armoede aankaarten

Lieven Jacobs, communicatiemanager van de Fietsersbond, spreekt lovend over het liefdadigheidsinitiatief: “Deze recordpoging is een hartverwarmende manier om op een positieve wijze een heel serieus onderwerp, namelijk armoede, onder de aandacht te brengen.” Stijn Wens, initiatiefnemer van mobiliteitsblog Antwerpenize en bakfietsclub Team Bullitt Hangover, voegt hier aan toe: “Wij vinden het prachtig dat uitgerekend de fiets, wat misschien wel het meest sociale en gelijkwaardige vervoermiddel is, kan bijdragen aan het terugdringen van maatschappelijke problemen. Om deze reden steunen wij graag deze actie.”

Lezingen van bekende fietsers

De Geus-zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck benadrukt dat hij het 40-jarig jubileum van zijn winkel wil aangrijpen om juist anderen in de kijker te zetten: “Dat begint met de aandacht te vestigen op sociale ongelijkheid door onze recordpoging, maar het gaat verder. In 2024 zullen we met regelmaat interessante sprekers uit de fietswereld in onze winkels hebben. Parlé Pédal noemen we dit concept waarbij interessante fietsers een lezing geven over hun unieke verhalen.” Op 8 maart vond de eerste editie plaats met de fietsende wereldreiziger Jonathan Van Nieulande.

“We zijn een Antwerps familiebedrijf en daarin onderscheiden wij ons van grotere ketens: wij zeggen oprecht ‘merci’ tegen elke Antwerpenaar die de fiets kiest en we doen ons best om iets terug te geven nu we veertig kaarsjes uitblazen.”

Thomas Vanderhoydonck

Fietsen De Geus heeft een aparte pagina met alle activiteiten voor hun 40-jarig bestaan, waar men zich ook kan aanmelden voor de recordpoging: https://fietsendegeus.be/40-jaar/

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts