Het aandeel e-bikes in fietsverkopen neemt toe.

E-bikes zijn gigantisch populair. Niet alleen in België, maar ook in Nederland. Uit Mobiliteit in Cijfers, dat een jaarlijks overzicht geeft van de tweewielermarkt (Bovag en RAI Vereniging), blijkt dat het aandeel e-bikes in de totale fietsverkopen afgelopen jaar opnieuw is toegenomen.

In 2016 zijn in Nederland in totaal 269.000 nieuwe elektrische fietsen verkocht. Hoewel dat aantal een fractie lager is dan in 2015 (toen ging het nog om 276.000 e-bikes) is het aandeel e-bikes in de totale verkoop wel gestegen. Alle andere fietscategorieën, behalve de hybride fietsen, laten een daling zien. Het totaal aandacht verkochte fietsen in Nederland staat op 928.000.

Op televisie
Gelet op de populariteit van de e-bike is het niet verwonderlijk dat fietsmerken zich met hun vloot op veel beurzen en evenementen laten zien. Zo ook op de Margriet Winterfair. Het televisieprogramma Bubbels & Zo was erbij en sprak met de specialisten van Flyer. Aanstaande zondag is het item op de Nederlandse televisie te zien. Hier alvast een voorproef.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts