Hoe e-Bikes vooral nu bijdragen aan een betere wereld.

Het wordt langzamerhand weer steeds drukker op straat, er kan en mag gelukkig steeds meer. Hoewel het nog wel even zal duren tot alles weer zal zijn naar hoe we het gewend zijn, is dit misschien ook niet zozeer meer waar naar gestreefd wordt. Steden zijn genoodzaakt maatregelen te nemen voor een 1,5 meter samenleving en fietsen gaan hier een nog prominentere rol in spelen. – Amsterdam, 14 mei 2020

Zo denkt Amsterdam er bijvoorbeeld aan om auto’s nog minder plek te geven en die ruimte beschikbaar te maken voor voetgangers en fietsers. Rustige straten worden misschien wel helemaal afgesloten voor het autoverkeer (Het Parool). Ook andere steden en gemeenten zijn op zoek naar mogelijkheden om zich aan het nieuwe normaal te kunnen aanpassen.

Fietsen, vooral elektrische fietsen, zouden een goede oplossing kunnen zijn voor de huidige situatie. We hebben twee fietsers gevraagd hoe zij op dit moment hun e-bike inzetten in een compleet nieuwe realiteit, hun verhalen lees je hieronder.

Joyceline Winter

https://www.vivocyclo.com/2020/03/10/speed-pedelec-en-riemaandrijving-het-perfecte-huwelijk/

Joyceline woont in Rotterdam en schrijft haar scriptie voor de masteropleiding Media and Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast werkt ze als Marketeer bij Connetix – een specialistische recruitment partner in de technische sector. Een maand geleden plaatste ze een oproep op Linkedin waar ze mensen vroeg lief te zijn voor elkaar. Tijdens de huidige situatie is het nog belangrijker een steentje bij te dragen aan de samenleving en dat is ook precies wat zij ging doen. Ze bood met liefde haar hulp aan in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Hier kon zij boodschappen doen, medicijnen ophalen en belangrijke post versturen voor mensen die daar op dat moment niet toe in staat waren. Ook vertelt ze dat ze graag mensen helpt met  een gezellig telefoongesprek, door online spelletjes met ze  te spelen en leuke muziek te delen. Zo wil ze eenzaamheid onder jong en oud voorkomen, iets wat haar oprecht kwetst.

Ik doe in Rotterdam alles op de fiets. Het grootste voordeel van een e-bike is dat ik veel prettiger en sneller op mijn werk kan zijn. De route die ik ‘s ochtends afleg is 8,5 km en altijd tegen de wind in.

Joyceline Winter

Joyceline gebruikt haar elektrische fiets om boodschappen te doen voor haar 70-jarige buurvrouw en kan dan gelijk op afstand even met haar babbelen. Ze brengt bosjes tulpen naar mensen om hen een riem onder het hart te steken en te laten weten dat ze er niet alleen voor staan: een alleenstaande moeder die in de risicogroep zit; een mevrouw die in de zorg werkt en een oudere mevrouw van 75 jaar.

https://www.vivocyclo.com/2016/01/18/wat-is-mijn-fietsmaat/

Daarnaast gaat ze de hort op voor het Rotterdamse restaurant Ayla om bestellingen te leveren. Zoals veel horeca gelegenheden moest ook dit restaurant innovatief zijn. De Ayla-experience, hoe zij het zelf noemen, wisten ze bij de klanten thuis te brengen met hun shared dining boxes en lekkere cocktails. Nieuwe cocktail concepten werden bedacht en getest door loyale klanten. Ook die bracht Joyceline met een glimlach naar de verschillende liefhebbers. Hoewel Joyceline graag mensen blijft helpen, ziet ze de situatie langzaam verbeteren en weet ze dat haar hulp steeds minder nodig is.

Dimitiri Desender

Dimitri is getrouwd, trotse vader van twee en een ware duizendpoot. Hij woont en werkt in de buurt van Antwerpen en beheert een oude hangaar: Angaar. De hangaar is destijd gebouwd om veevoeders in onder te brengen. Voor de crisis werd deze ruimte duurzaam omgebouwd om er een energieneutrale coworking space in onder te brengen. In Angaar wordt vergaderd, gewerkt en vinden kleine evenementen plaats.

Een e-bike is niet langer een fiets voor oudere mensen, maar een efficiënte manier van verplaatsen.

Dimitri Desender

De fanatieke fietser legt vooral in het weekend lange afstanden af op zijn racefiets of stapt op zijn e-bike om met het gezin op pad te gaan. Hij legt al zijn avonturen en verhalen die zowel op en naast de fiets plaatsvinden vast op zijn website pedalar.cc. Met zijn blog probeert hij zijn passie over te brengen in de hoop meer mensen op het (fiets)zadel te krijgen. Hij verbindt mensen met inspirerende merken door verhalen te vertellen aan de hand van prachtige fotografie. Daarnaast heeft hij een platform ontwikkeld waar mannen kunnen vertellen over het vaderschap in de 21ste eeuw. Vaderklap begon als een blog met verhalen van twee vaders en is intussen uitgebreid met veel nieuwe schrijvende vaders.

Alsof dat allemaal niet genoeg is runt hij ook nog samen met twee partners een strategisch ontwerpbureau, Maneuver. Aan de hand van visuele identiteiten en interactieve media helpt hij merken hun verhaal succesvol te vertellen. Hiervoor gaat hij regelmatig naar zijn klanten toe. Als duurzame en efficiënte oplossing doet hij dit op een e-bike in plaats van een bedrijfswagen. Het agentschap Maneuver is altijd op zoek naar duurzame oplossingen en efficiëntere manieren om bij klanten te komen. Hiermee vervangen ze de bedrijfswagen voor een e-bike, een trend die steeds breder gedragen wordt door ondernemers om te verduurzamen.

i.s.m. Cannondale – dorelsports.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts