Hoe maak je de switch van de auto naar … de fiets.

Elke dag file of sneller met de fiets. Zeker als je op een gemiddelde afstand van 10 km van je werk woont. Neen hoor, niet elk individu valt hieronder. Al is het niet altijd te doen om ‘snelheid’, toch verwacht je snel op je werk te geraken. Elke dag met de auto naar het werk, het kan ook anders. En eenvoudiger dan het lijkt …

Is er op jouw werkplek een mobiliteitsplan?

Vaak hebben grote bedrijven, maar ook de KMO, een uitgekiend mobiliteitsplan klaar voor werknemers die op verschillende manieren naar het werk komen. Ga dus vooraleer je zelf aan de slag gaat, daar ten rade.

Naast een auto-leaseplan, bestaat ook zoiets als een fiets-leaseplan. Je werkgever kan voor jou een fiets leasen binnen jouw loonpakket. Da’s mooi meegenomen! Kent je werkgever dit niet? Forward hem een linkje van zo’n fietslease-bedrijf. En zet er onmiddellijk ook even alle fiscale voordelen bij.

De juiste fiets voor jou.

Je fietst dan wel elke dag naar het werk, maar fietsen is ook leuk en gebruik je ook in het weekend. Of niet … da’s dik ok. Doe je dat wel, dan kies je je bedrijfsfiets ook op basis van je weekend-activiteiten. Hou daar dus ook rekening mee. Je lokale fietshandelaar helpt je daar graag mee verder.

Kies de beste route.

Allright. Je hebt een deal met je werkgever, een topfiets. En nu? Kies de beste route. Vermijd gevaarlijke kruispunten, ontdek de heerlijke fietsroutes in Vlaanderen (oh ja! Die zijn er!).

Elke dag dezelfde route, kan soms wat gaan vervelen. Wissel tussen een 3-tal routes … meer info omtrent de juiste route: www.fietssnelwegen.be en www.fietsnet.be.

En de auto?

Verplicht jezelf niet om de auto te verkopen … hou die nog even bij. Na verloop van tijd merk je dat de auto wat teveel kost om te laten staan. Of, je ziet andere vervoermethoden beter dan de auto. Is dat niet zo? Dan is ook dat, dik ok.

Vragen? info@vivocyclo.com

Foto: Jan Harryvan (http://opus56fotografie.nl)

Loading

Total
0
Shares
Related Posts