Hotels kiezen voor fietsen.

Heb je’t ook al gemerkt? Meer en meer hotels bieden ter plaatse fietsen aan. Fietsen zit sterk in de lift en dat zie je ook bij het toerisme in het buitenland en in België.

Wat uit Nederland komt, zie je vaak een jaar later in België.

Bij onze noorderburen zagen we het vorig jaar al. Zo investeert de Couscious Hotel keten al jaren in fietsen en dat in hun eigen huisstijl. Fietsen en toerisme is ingeburgerd in Nederland.

Groen

Hotels en vooral hotelketens reiken naar het eco-plaatje. Het wordt ook als hotel hoe langer, hoe belangrijker, ecologisch en verantwoord te werken met bepaalde producten en duurzame materialen. Zo worden bijvoorbeeld eco-zepen in het hotel sterk geapprecieerd door de bezoeker. Hotelketen  Holiday Inn en Holiday Inn Express zien de fiets als meerwaarde voor hun gasten. Niet alleen om hun gasten de service aan te bieden van onmiddellijk mobiel te zijn vanuit het hotel, ook om het eco-imago.

Sandton Reylof Hotel Gent

Ook bij Sandton (Pilow) denken ze na over de fietsevolutie. Na een testperiode kiezen ze in 2016 voor eigen fietsen volledig in de huisstijl van het hotel. Zo worden de fietsen voorzien van het Reylof logo, volledig geïntegreerd in de huisstijl. Deze keten wordt vanuit Nederland bestuurd. Het is leuk om te zien dat ze de lijn doortrekken naar België. Ze zien het potentieel en de toekomst van België als een nog groter fietsland.

België fietsland

We worden het nieuwe Nederland, op fietsvlak. Het wordt steeds aangenamer fietsen in België. Ook in steden, als Gent kijken we uit naar een wandel- en fiets-rijke binnenstad. Op sportief vlak hebben we terrein gewonnen de laatste jaren. We zijn de pioniers van het veldrijden en meesters op de weg.

Fietsen worden steeds belangrijker in het straatbeeld. De auto evolueert naar een ecologisch vervoermiddel, maar zal in de stad niet meer welkom zijn. Tegelijkertijd bloeit het fietsen als sport open. Toeristen verwachten meer van hun reis. Ze willen geïncludeerd worden in de stad en de omgeving. De fiets zorgt voor een extra beleving en ervaring.

Het lijkt ons heerlijk om overal op hotel in te checken, uit te pakken en de fiets op te springen, op ontdekking.

Ook kleinere hotels doen mee.

Kleinere hotels moeten vaak opboksen tegen online aanbiedingen en grote hotelketens. Ze zoeken naar alternatieven om zich te onderscheiden. Fietsen opnemen in het hotelwezen betekenen ook extra inkomsten.

Kleine hotels en B&B’s zijn vaak persoonlijker. Net daarom wordt, door de bezoeker, erg geapprecieerd dat fietsen ter beschikking staan om de omgeving te ontdekken.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts