KMO van het jaar Provincie Antwerpen: Fietsen De Geus

Unizo provincie Antwerpen heeft woensdagavond fietsenwinkel De Geus uitgeroepen tot ‘kmo van het jaar’. De fietsenzaak bestaat al sinds 1984, maar liet zich de voorbije jaren opmerken met een stevige uitbreiding. “Er is een echte revolutie bezig op de fietsenmarkt.”

Samen met een delegatie van de 35 medewerkers van De Geus mocht zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck woensdagavond in Plein Publiek in Antwerpen de bloemen voor de ‘Antwerpse kmo van het jaar’ van ondernemersorganisatie Unizo in ontvangst nemen. De fietsenzaak onderscheidde zich omdat ze “extra winkels opent en voluit kiest voor een lokale verankering”, aldus directeur Carl Van Dyck van Unizo provincie Antwerpen.

Een visie die Thomas Vanderhoydonck onderschrijft. “Wij zijn net zo succesvol omdat wij in dat middensegment zitten, tussen de grote retailketens die geen voeling hebben met de regio en de kleine ambachtelijke fietsenmaker. Die laatste heeft het ook steeds moeilijker omdat er veel meer bij komt kijken tegenwoordig. Toen ik tien jaar geleden begon als zaakvoerder, hadden we nog geen enkele elektrische fiets in de winkel. Er is de jongste jaren echt een revolutie bezig op de fietsenmarkt.”

38 jaar een vaste waarde

Fietsenwinkel De Geus werd in 1984 opgericht door Marie-Jeanne Theunissen en Dirk Vanthillo aan de Marnixplaats op het Zuid in Antwerpen. In 2012 stapte de toen 22-jarige fietsfanaat Thomas Vanderhoydonck mee in het verhaal als eigenaar. Marie-Jeanne en Dirk leerden hem de kneepjes van het vak en in 2014 lieten zij de winkel volledig aan hem over.

Vanderhoydonck nam een team van technici en adviseurs onder de arm zodat hij zich volledig kon focussen op de organisatie en uitbreiding van de zaak. In 2017 opende hij een tweede winkel in Berchem, vorig jaar kwam er een derde bij in Edegem en dit jaar nog een vierde, specifiek voor sportfietsen in Antwerpen.

Veloplan voor bedrijven

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf de online tool Veloplan met als bedoeling “zo veel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen”. Met die tool kunnen werkgevers gepaste informatie terugvinden over bedrijfsfietsen. “Door een tekort aan expertise aarzelen kmo’s soms nog om hun werknemers volop te laten fietsen. Onze tool lost dat probleem op”, aldus Vanderhoydonck.

In 2018 werd De Geus al gekroond tot ‘Beste fietsenwinkel in België”. De BeBike-award had de zaak te danken aan “haar warme professionaliteit”. Daar komt nu de titel van Antwerpse kmo van het Jaar bij en op 6 december mag De Geus meestrijden voor de nationale Unizo-titel.

De online boekhoudtool Dexxter kreeg woensdag de prijs voor ‘Beloftevolle kmo van het Jaar’ in de provincie Antwerpen. Het bedrijfje uit Kontich mikt vooral op jonge starters en zelfstandigen in bijberoep.

Fietsen De Geus

GVA ANTWERPEN

Wint Fietsen De Geus in december ook de Vlaamse prijs?

Als winnaar van de Antwerpse prijs, maakt Fietsen De Geus automatisch kans op de allergrootste award: KMO van het jaar van gans Vlaanderen. Deze wordt in december uitgedeeld.

Stem jij voor Fietsen De Geus?

https://www.unizokmovanhetjaar.be/finalisten/193/fietsen-de-geus-bv/

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts