Pokémon Go kan fietshandelaars helpen.

Het is duidelijk. Pokémon Go is nu al dé rage van 2016. Sinds de lancering in België staan groepjes Pokémon Go spelers overal in het straatbeeld. Ook hier in Gent, dus in het Citadelpark is het uitkijken voor Pokémonners.

Daar kunnen fietshandelaars en retailers gebruik van maken.

“Pokémon Go heeft de kracht om de huidige retail te transformeren”, dat zegt retail analyse Olivier Chen van Cowen & Co. Volgens hem zorgt het gratis spel, dat op smartphone met internetverbinding gespeeld kan worden vooral een positieve invloed op de hoeveelheid traffic in de winkelstraat. Het spel maakt gebruik van ‘augmented reality’. Om het spel te spelen moeten de kamers zelf de straat op, om Pokémon te vangen en om naar zogenaamde ‘gyms’ te gaan, waar hun Pokémon met elkaar elkaar kunnen strijden. Bij de diverse Pokérstops kunnen de spelers hun cruciale hulpmaterialen halen, zoals Pokébals, om de virtuele diertjes mee te vangen. De meeste van deze stops bevinden zich in binnensteden. “Deze stops kunnen de consument op een speels manier de winkel intrekken, als de speler hun ogen tenminste van hun smartphone af kunnen krijgen.”, legt Chen uit.

Chen stelt dat retailers middels de game nieuwe manieren kunnen vinden om met de consument in contact te gaan en loyaliteit op te bouwen. Modeketen The Sting doet dit bijvoorbeeld door consumenten een korting van tien procent te geven wanneer zij binnen de winkel een Pokémon vangen en hier (binnen de app) met hun smartphone een foto van maken. “De game biedt een fantastisch voorbeeld van hoe augmented reality shoppers van de bank en in de winkelstraat kan krijgen”, aldus Chen.

Prik & Tik doet onderstaande:

Fietshandelaars.

Ook fietshandelaars kunnen hierin creatief zijn. Zo zagen we Covélo in Eeklo met een Facebook-post waar ze een klanten-ervaring deelde waarbij iemand een Pokémon had gevangen in de winkel.

Zou het niet leuk zijn mocht je bij aankoop van een merk naar een volgend level kunnen gaan, of een uiterst zeldzame Pokémon ont(vangen)? Of net zoals hierboven een gratis accessoire krijgen wanneer je een Pokémon vangt in de fietsshop.

Het commerciële aspect van het spel zal in de toekomst nog duidelijker worden. We kijken er alvast naar uit en houden het in de gaten.

In tussentijd, Gotta catch ’em all!

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts