Review Fietsbeurs Velofollies: Gezelligheid en Fietsplezier voor elk type fietser.

Drie dagen lang streek de grootste fietsbeurs van de Benelux neer in Kortrijk Expo. Voor veel wielerliefhebbers het signaal om naar Kortrijk te komen en zich te laten onderdompelen in de magische wereld van de fiets. Vivocyclo was erbij.

Velofollies heeft veel te bieden. Dat vertelde Pieter Desmet ons, organisator van de gerenommeerde beurs.

“Mensen kunnen naar hier komen om verschillende redenen. Eerst en vooral heb je hier een totaalaanbod van fietsen. Elk merk brengt hier zijn paradepaardjes mee om aan het publiek te showen. Vervolgens zijn er ook tal van randactiviteiten zoals ploegvoorstellingen, workshops en signeersessies van bekende (ex-)renners.”

Meet and greet

Dit jaar was Belgische kampioen Oliver Naesen bijvoorbeeld van de partij. Hij genoot zichtbaar van de sfeer op Velofollies. “Het is nu de derde keer dat ik hier kom en het is toch wat anders dan de andere jaren. Vroeger kwam ik hier om naar de fietsen te staren en nu is het om handtekeningen uit te delen.”

“Het is tof dat de mensen me willen zien. Het betekent toch dat ik goed gereden moet hebben.” – Oliver Naesen

De meet and greet met de man van Berlare was dan ook een groot succes. Voor elke fan maakte hij uitgebreid tijd om hen een onvergetelijk moment te bezorgen. “Het is tof dat veel mensen me willen zien. Het betekent toch dat ik goed gereden moet hebben”, zei de renner van AG2R La Mondiale goedgeluimd.

In de kijker

Natuurlijk is de grootste fietsbeurs van de Benelux meer dan enkel signeersessies. Voor veel standhouders is dit het ideale moment om hun merk in de kijker te plaatsen. Ook Becycled.be was van de partij. Deze site biedt een online marktplaats voor tweedehands en nieuw fietsmateriaal.

“Aanwezigheid op Velofollies is absoluut een must. Het is belangrijk dat mensen je naam zien passeren en dat we zo onze naam kenbaar maken binnen de fietswereld. Tot nu toe is het een mooie editie geweest. De afgelopen twee dagen is het al lekker druk geweest op onze stand en op de beurs”, aldus Sam Vynckier, oprichter van het mooie project.

“Aanwezigheid op Velofollies is een absolute must” – Sam Vynckier, oprichter Becycled.be

Het was inderdaad gezellig druk in Kortrijk Expo. Maar niet alleen mannen vonden hun weg naar de fietsbeurs. Ook meer een meer vrouwen tonen interesse voor de fiets en alles wat erbij komt kijken.

Lana Petit, wielrenster bij het Isorex Cycling Team, kwam om verschillende redenen naar Velofollies. “Ik ga zeker en vast eens naar de ploegvoorstellingen kijken. Er worden ook vrouwenteams voorgesteld en daar staan enkele vriendinnen van mij bij. Daarna gaan we sowieso een bezoekje brengen aan de stand van Specialized. Aangezien ik zelf met zo’n fiets rijd, is dat een logische keuze.” Behalve fietsen kon je opvallende veel leuke shirts en truitjes kopen bij verschillende standen. Petit pronkte voor onze camera met een truitje dat ze zelf gekocht had. Eentje met het opschrift Flandrienne. Toepasselijk voor een jonge getalenteerde wielrenster.

“Je ziet hier al het nieuwste op de markt en dat is wel interessant” – Davy Bruyneel

Velofollies blijft een aantrekkelijk event voor vele mensen. Veel gezinnen maken er zelfs een jaarlijkse traditie van. Toch vonden ook vele nieuwe gezichten hun weg naar Kortrijk Expo. Onder hen vader Davy Bruyneel en zijn zoon Colin. Zij waren danig onder de indruk. “Het is wel eens tof om mee te maken”, vertelde Colin aan VivoCyclo. Ook voor vader Davy gaf de wielerbeurs nieuwe inzichten. Hij kwam inspiratie opdoen om eventueel zelf wielertoerist te worden. “Je ziet hier al het nieuwste op de markt en dat is wel interessant. Hier heb ik wel al enkele modellen gezien waar ik op zou willen rijden.”

Hart van het wielrennen en de fiets

Afgelopen weekend werd nog maar eens duidelijk dat Vlaanderen het hart is van het wielrennen en de fiets. Dat is ook Louis Talpe niet ontgaan. De acteur van onder andere Mega Mindy en Spitsbroers genoot duidelijk van de sfeer op Velofollies. “Ik kom hier de algemene vibe van de koers beleven. Er is geen enkel land waar je in de file staat om een fietsbeurs te bezoeken. In Vlaanderen kan dat wel. In het buitenland staan ze aan te schuiven voor concerten van één of andere topmuzikant. Hier voor de fiets.”

“Er is geen enkel land waar je in de file staat om een fietsbeurs te bezoeken. In Vlaanderen kan dat wel.” – Louis Talpe

Talpe rijdt zelf geregeld op de fiets. Vorig jaar nam hij deel aan zijn tweede Iron Man en ook dit jaar staat er nog heel wat fiets- en triatlonplezier op het programma. “Vandaag kom ik natuurlijk ook een bezoekje brengen aan mijn sponsors zoals Specialized. Zij zijn heel innovatief op gebied van racefietsen en schijfremmen. Op vlak van tijdritfietsen kunnen ze nog vooruitgang boeken, maar ik ben er zeker van dat ze dat wel zullen doen. ”

Ondanks zijn drukke schema blijft de acteur op de hoogte van de koers. Hij beseft ook goed wat de renners er allemaal voor moeten doen. “Als je zelf intensief sport, weet je hoe hard die mannen moeten afzien. Echt immens veel respect voor hen. Het feit dat je zoveel opofferingen kan doen om zo goed te blijven. Dat is gewoon waanzin.”

Velofollies is er dus voor iedereen: jong en oud, man en vrouw. Organisator Pieter Desmet was vooraf duidelijk.

“Wij zullen tevreden zijn als exposanten en bezoekers met de glimlach naar huis gaan. Aantallen zijn niet het belangrijkste, wel het goede gevoel bij onze doelgroep.”

En of ze daar in geslaagd zijn.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts