Riese & Müller zorgt voor transparantie binnen de leveringsketen met het cloud-platform sustainabill

Mühltal (D), 06-09-2021: Op weg om het meest duurzame bedrijf in de e-bikesector te worden, heeft Riese & Müller in 2021 hard aan de ontwikkeling van een transparante supply chain gewerkt. Voor de visualisatie en uitgebreide analyse van de complexe leverings- en waardeketen kiest de premium fabrikant van e-bikes en cargo-bikes voor het cloud-platform sustainabill. Dit platform maakt de samenwerking tussen fabrikanten en leveranciers langs de gehele leveringsketen mogelijk. Leveranciers van Riese & Müller kunnen een profiel aanmaken en hun duurzaamheidsinspanningen zichtbaar maken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de toeleveringsketen. Zodoende is voor alle partijen snel herkenbaar wat de best practices en risico’s zijn en waar nog verbeteringspotentieel ligt. Riese & Müller zorgt zo samen met zijn leveranciers voor transparantie die verder gaat dan het eerste leveranciersniveau. Dat is de basis waarmee actief en gericht op een verantwoordelijke manier vorm kan worden gegeven aan de leveringsketen.

“In 2021 verplichten wij ons om bij onze internationale activiteiten nog zorgvuldiger te handelen. De samenwerking met sustainabill is een belangrijke stap om een integraal overzicht over onze internationale supply chain te krijgen en voor transparantie te zorgen tot diep in de complexe leverings- en waardeketen. Op deze manier willen wij leveranciers in het proces integreren en samen met hen aan oplossingen werken. Want wij zijn ervan overtuigd dat transparantie de basis vormt voor een verantwoordelijke samenwerking op basis van vertrouwen binnen de internationale leveringsketen”, aldus dr. Sandra Wolf, CEO van Riese & Müller.

“Ons platvorm biedt een groot potentieel voor de gehele branche om leveringsketens transparant te maken en de gezamenlijke verantwoordelijkheid te bevorderen. Wij zijn er zeer verheugd over dat Riese & Müller met zijn leveranciers het goede voorbeeld geeft”, aldus Klaus Wiesen, medeoprichter en CEO van sustainabill.

Uitgebreide leveringsketenanalyse aan de hand van sociale, ecologische en economische criteria

Voor de registratie van de aan de leveringsketen gerelateerde gegevens heeft Riese & Müller met behulp van sustainabill op basis van verschillende duurzaamheidsstandaarden zoals het HG Protocol en de UN Guideline Principles een beoordeling van de duurzaamheidsinspanningen van de leveranciers uitgewerkt. Hierbij wordt naast informatie over het betreffende bedrijf en over duurzaamheidsrelevante managementprocessen ook rekening gehouden met milieueffecten, arbeidsvoorwaarden en de keuze voor en de omgang met toeleveranciers. De

informatie baseert op certificaten en eigen verklaringen van de leveranciers die door sustainabill worden gevalideerd. Aan de hand van de geografische informatie van de leveranciers stelt sustainabill tevens een risicoanalyse onder inachtneming van de sociale, milieugerelateerde en wettelijke randvoorwaarden binnen het betreffende productieland op. Deze analyse helpt om doelgerichte preventiemaatregelen af te leiden en zo de naleving van de standaarden te waarborgen.

Binnen het kader van het pilootproject met sustainabill hebben 16 belangrijke leveranciers van Riese & Müller, waaronder bekende toeleveranciers zoals Supernova en Enviolo, hun gegevens op het cloud-platform ingevoerd. “Wij hechten er zeer aan om de leveringsketen transparanter te maken en wij zijn blij dat wij door de samenwerking met Riese & Müller en sustainabill een belangrijke nieuwe stap hebben kunnen zetten. Wij zien nu op welke punten wij goed scoren, maar ook waar nog werk aan de winkel is”, aldus Marcus Wallmeyer, oprichter en CEO van Supernova. In de toekomst zullen nog meer leveranciers van Riese & Müller informatie over hun bedrijfsprocessen via het cloud-platform sustainabill doorgeven.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts