Thomas Vanderhoydonck van Fietsen De Geus verkozen tot Antwerps Jonge Ondernemer van het jaar.

Op 11 april werd in een awardshow door ondernemersvereniging JCI de Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar bekendgemaakt. Thomas Vanderhoydonck van fietsenwinkelketen Fietsen De Geus kon de jury het meest van zijn ondernemersvisie overtuigen en ging met de trofee naar huis. De publieksprijs was voor Julie Vets van GoFluo, een aanbieder van fluokleding. De derde prijs ging naar Filip Smet van AMOTEK Technologies, een ondernemerssoftwarefirma. Als Antwerpse Jonge Ondernemer van 2024 neemt Vanderhoydonck het in de Vlaamse finale van 30 mei 2024 op tegen de andere provinciale winnaars.

De uitreiking van de award voor Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar vond voor de 13de keer plaats, dit keer bij Plein Publiek in Antwerpen. De moderator was journalist Ben Roelants. Arne Van Craeyevelt en Michiel Knuysen van Loop Earplugs zorgden voor een keynote speech met als insteek het laten groeien van ondernemingen, het aanboren van nieuwe markten en het luisteren naar de noden van klanten.

Diensthoofd Economie van de provincie Antwerpen, de heer Chris Brouwers, kwam de vele initiatieven toelichten die de provincie rijk is om ondernemers te ondersteunen.

Bovendien sprak minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden tijdens het evenement over Modern Leiderschap, naar aanleiding van haar nieuwe boek. Ze sprak eveneens bemoedigende woorden richting de aanwezige ondernemers, waarin ze benadrukte dat er zonder ondernemerschap geen florerende economie kan zijn.

Bij het uitreiken van de award vermeldde de jury dat winnaar Thomas Vanderhoydonck pas 22 was toen hij eigenaar werd van Fietsen De Geus. Zijn drijfveer om op prille leeftijd ondernemer te worden, werd gevormd door zijn besef dat de fiets een positieve invloed heeft op Antwerpen. Hij zag met eigen ogen de inzetbaarheid voor zeer uiteenlopende doelgroepen: van pendelaars tot gezinnen en van plezierfietsers tot bedrijven. Het sociale engagement van Fietsen De Geus gaat echter verder dan bij de gemiddelde onderneming, hetgeen de vakjury overtuigde om de prijs aan Vanderhoydonck toe te kennen. Met zijn project De Geus Plus leidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietsenmaker, en een samenwerking met GoForest, een organisatie die namens Fietsen De Geus één boom plant voor elke verkochte fiets, garandeert dat de ecologische voetafdruk van het bedrijf wordt verminderd.

De awardshow is een initiatief van JCI Antwerpen (Junior Chamber International). JCI is een organisatie met een 700-tal geëngageerde professionals in Vlaanderen tussen de 18 en 40 jaar, die als doel hebben hun omgeving en hun business te verbeteren door projecten en events op te zetten of het volgen van opleidingen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts