Vivocyclo geeft fietsles aan basisschool in Ertvelde.

Mobiliteit, een actueel thema, staat in het teken van verkeer, transport, innovatie en veiligheid. Een snelgroeiende markt zorgt voor onzekerheid. En dat zien we ook in het verkeer. Welke plaats krijgt de fietser, de auto, de voetganger? De infrastructuur in Vlaanderen is tot op vandaag nog niet voorzien om al deze vormen van verplaatsingen op te vangen. Dan hebben we het nog niet over speed pedelecs, elektrische steps, hooverboards, en dergelijke.

Met Vivocyclo berichten we over ‘de fiets’, en trekken we dit graag op naar mobiliteit. We zijn een neutrale en genuanceerde partij die communiceert en zaken in vraag stelt. Samen met Fietsersbond Vlaanderen gaan we voor een informatief platform waarbij we tips en advies geven hoe de fiets beter kan geïntegreerd worden in het dagelijkse leven.

Naast die online berichtgeving, vinden we het belangrijk dat jongeren vandaag begrijpen dat het verkeer geen evidentie is. Dat iedereen een plaats krijgt in het verkeer en er geen plaats is voor opportunisme in het verkeer. Dat is een straf woord, maar elke deelnemer in het verkeer maakt het mee, de onwetendheid wie waar precies zijn plaats heeft.

Vivocyclo.com heeft een sterke link met de lokale fietsbranche. Vanuit respect, maar ook vanuit de noodzaak. Het aanbod fietsen wordt steeds breder en gaat elk jaar een technologisch stapje vooruit. De markt gaat snel, sneller dan de automarkt. Meer fietsgebruikers resulteert in drukker verkeer, op het fietspad. Veiligheid tikt ons dan weer op de schouder. Wanneer de fiets in het verkeer komt, moet die fiets in goed staat zijn. En dan is de lokale fietshandelaar een vertrouwenspersoon.

Je kan uiteraard ook een aantal zaken zelf doen.

Basiszaken die cruciaal zijn om comfortabel en veilig het verkeer in te gaan, als jongere en volwassene. Met Vivocyclo doen we ook aan educatie in scholen, die de noodzaak voelen om leerlingen duidelijk te maken dat de fiets onderhoud vraagt.

Op 15 oktober gingen we samen met lokale fietshandelaar Touvelo naar basisschool De Regenboog in Ertvelde.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts