Welke invloed heeft de coronacrisis op de verkoop van SP’s? Traxio onderzocht.

Nu we enkele weken in lockdown leven en weten dat er een coronacrisis heerst, is het tijd om ons af te vragen wie en wat er lijdt onder deze moeilijke periode. Traxio vroeg zich af welke invloed de coronacrisis heeft op de verkoop van speed pedelecs (SP’s). Hieronder vind je de belangrijkste resultaten van het onderzoek.

Er is wel degelijk een verschil

Al we de eerste drie maanden van 2020 vergelijken met die van 2019 zien we een verschil van 11,2%. Dat percentage is het aantal minder ingeschreven speed pedelecs in België.

Dat is niet zo verrassend met de huidige coronacrisis die we doorbrengen. Door de crisis worden er namelijk minder fietsen uitgeleverd. Wat ook een verklaring kan zijn, is dat de verkoop van speed pedelecs dit jaar iets later op gang komt dan vorig jaar.

Een trend zet zich voort

Opvallend is dat ondanks de daling van de verkoop van speed pedelecs, in de eerste drie maanden van dit jaar, het aandeel van inschrijvingen door bedrijven nog verder is gestegen t.o.v. particulieren in 2019. Daarin wordt vooral het aandeel van leasing nog groter en stijgt het zelfs in aantallen.

Geografisch

Als we een kijkje nemen waar op de kaart er het meeste speed pedelecs te vinden zijn, verandert er weinig. Het is Vlaanderen die nog steeds de kroon spant. Daar is de speed pedelec het populairst, vooral in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. Zij zijn de grootste gebruikers van de speed pedelec.

Wat kunnen we verwachten?

Hoe de verkoop van speed pedelecs verder zal evolueren is moeilijk in te schatten, dat hangt af van veel factoren die we niet in eigen handen hebben. We raden jullie wel aan om in deze moeilijke tijden onze eigen economie en dus de Belgische verdelers te steunen.

door: Thomas De Langhe

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts