Ziggie Bag recycleert binnenbanden.

We zijn er zeker van dat elke fietser in zijn wielercarrière is gedwongen om -ten minste- een binnenband te vervangen! Deze binnenband is misschien door sommigen geplakt en hergebruikt maar de meeste binnenbanden hebben de weg gevonden naar de stortplaats. Dit is ook precies wat de makers van de Ziggie Bag willen veranderen door de kapotte binnenbanden nieuw leven in te blazen. De makers van de Ziggie Bag vormen de kapotte binnenbanden namelijk om tot zeer mooie en handige retro fietstassen! Het oorspronkelijke idee was vooral het recyclen van gebruikte fietsbanden en deze om te vormen tot tasjes of zakjes.

Op dit moment bestaan de Ziggie Bags bijna volledig uit genaaide binnenbanden, terwijl de zijkanten van de zak worden versterkt door een dikkere stof. Mede hierdoor wordt het een steviger geheel. De Ziggie Bag is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten:

Ziggie Bag Original

De voorkant van de tas is voorzien van een LED-licht. Dit licht is sterk genoeg om het voorste fiets licht te vervangen en wordt opgeladen door middel van een draagbare batterij.  De montage op het stuur is vrij eenvoudig.

De twee bandjes aan de achterzijde van de tas zorgen voor de montage. De gebruiker kan tevens zijn mobiele telefoon of andere soortgelijke apparaten in of op de Ziggie Bag plaatsen. De tas biedt voldoende ruimte om al uw benodigdheden op te slaan zoals uw reserve binnenbanden of diverse gereedschappen. De bijgevoegde schouderband maakt het gemakkelijk om de tas , zelfs nadat je klaar bent met het rijden te gebruiken. De accu/draagbare batterij kan voorafgaand aan het gebruik van een fiets via een standaard USB-poort opgeladen worden. Via deze batterij kunt u tevens uw mobiele telefoon of andere kleine elektronische apparaten opladen. The Original Ziggie Bag is in eerste instantie bedoeld voor stedelijke fietsers voor hun dag -tot-dag reizen , maar is ook geschikt voor ambitieuzer fietsliefhebbers. De telefoon houder met 2 rubberen bandjes is compatibel met alle verschillende types van mobiele telefoons, variërend van een kleine iPhone 3 tot een grote Samsung Galaxy Note 5 .Het idee van recycling en een efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen is de centrale boodschap van de tas. Het team van de Ziggie Bag kwam dus met een slogan Niet alleen fietsen … recyclen. Naast het design vinden Ziggie Bag vooral interessant door de gedachten achter het project. Draag zorg voor uw omgeving en ondersteun wereldwijde inspanningen om het milieu te sparen. De tas is gemaakt van afgedankte fiets binnenbanden waardoor u bezig bent met het maken van een milieubewuste keuze.

The Ziggie Bag Unplugged

Unplugged is een iets andere versie van de Original. Deze verschilt op het gebied van elektronica, omdat het niet een LED-licht of een power bank bevat.Deze is vooral bedoeld voor gebruikers die zijn milieubewust , maar wil nog steeds op de fietsen er goed uitzien .

The Ziggie Bag Spectra

De laatste variant is Spectra, een zadeltas gemaakt van afgedankte innerlijke fiets buizen in combinatie met donkere stof en riemen van leer. Spectra hecht gemakkelijk op de zitting door middel van een gesp en verstelbare pasvorm. Tevens is de tas waterproof.

Natuurlijk zijn er vele varianten en voor verschillende smaken fietstassen, echter één ding is zeker… De achterliggende gedachte bij Ziggie Bag is prachtig.

Meer info: http://ziggiebag.weebly.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts