De kloof tussen auto en fiets wordt (is) kleiner.

We zien ze alsmaar vaker in het straatbeeld, de e-steps. Samen met e-bikes en speed pedelecs, vullen ze de gaten tussen de fiets en de auto. Openbaar vervoer plaatsen we even opzij, omdat we het hebben over een koopbaar product. Flexibiliteit is belangrijk in het leven van de consument.

e-steps in opmars

Ze staan of liggen op straat, de overheid neemt maatregelen voor slordig gebruik ervan. Het is duidelijk dat de e-step het goed doet, zowel als deelsysteem als consumentenartikel. Ook automerken zien de voordelen ervan. Naast de vouwfiets is ook de e-step eenvoudig op te bergen in de koffer van de auto of mee te nemen op de trein. Daimler (Mercedes-Benz) komt begin 2020 met een eigen e-step, om ook die trein niet te missen.

Zo snel, zo groots, zo populair. Hoe komt dat?

We zoeken alternatieven om op het werk te geraken. De files zijn we beu, de hoge kostprijs van de wagen loopt verder op. Het wordt steeds duurder. En toch blijven we de auto, over het algemeen, houden. Maar, we gebruiken hem minder. Met de auto gingen we naar de bakker en ook naar China. Het aanbod was te beperkt, de kloof te groot tussen de fiets en de auto.

Omdat die zaken tijd vragen (wet van de remmende voorsprong), zien we nu allerlei tussenoplossingen. De speed pedelec zorgt voor minder inspanning en snellere verplaatsing, de e-bike doet hetzelfde met een iets lagere snelheid. De e-step is dan weer een oplossing om je te verplaatsen in de stad.

Wat is het volgende?

De kloof tussen auto en de gewone fiets werd deels opgelost. Maar, heel wat bedrijven staan nu al klaar met tussenoplossingen. Zo is er nog geen ingeburgerde oplossing voor de auto wanneer we rekening houden met wisselende weersomstandigheden. Ook kiest men snel voor het vliegtuig wanneer we de andere kant van de wereld een bezoek brengen. Die markt staat onder druk.

Wat staat ons nog te wachten … wat denk jij? Laat het ons weten op info@vivocyclo.com of via Facebook Messenger.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts