Fietsen Wildiers tilt fietsservice naar een hoger niveau.

In tijden waarin er door de meeste fietsfabrikanten en -retailers geschermd wordt met ongeziene kortingen op e-bikes, gaat Fietsen Wildiers resoluut tegen de stroom in. De grootste familiale fietsretailer van Vlaanderen lanceert Mobility+, een abonnementendienst waarmee klanten een beroep kunnen doen op een haal- en brengservice. Als fietsretailer merkte Wildiers al langer dat de nood aan intensief onderhoud en de vraag naar ontzorging blijft groeien bij de Vlaamse fietser. Daarom lanceert het bedrijf nu een nieuw servicepakket waarbij klanten hun fiets binnen de 48u wordt opgehaald en vervangen door een gelijksoortige fiets. Een primeur in Vlaanderen.

Concreet kunnen klanten die intekenen op Mobility+ bij panne rekenen op een haal-en brengservice op afspraak voor hun fiets binnen de afgebakende regio’s waarin Fietsen Wildiers vandaag actief is. Een tijdelijke vervangfiets, evenwaardig aan de eigen fiets, wordt kosteloos voorzien. Op die manier kunnen klanten die hun fiets dagdagelijks als alternatief voor de wagen gebruiken zich ook bij fietspanne blijven verplaatsen. Voor geïnteresseerde klanten met een e-bike zal de service 360€ kosten voor drie jaar (omgerekend 10€/maand). Klanten met een e-bakfiets of speedpedelec betalen 540€ voor drie jaar (omgerekend 15€/maand). Voor dat bedrag kunnen klanten drie keer per jaar een afspraak maken hun fiets kosteloos op te laten halen voor onderhoud of bij depannage. Het nieuwe pakket kan ook mee opgenomen worden in het leasebudget. Ook bestaande Wildiers klanten kunnen intekenen op de nieuwe service. Dit zal gebeuren via een jaarabonnement met aangepaste tarieven.

Ontzorging als antwoord op stijgende vraag naar fietsmobiliteit

De timing van de lancering van Mobility+ is opvallend. De voorbije weken kwam de fietsenbranche vooral in de media omwille van de ongeziene kortingen die de sector momenteel biedt om de opgebouwde voorraden aan e-bikes na de coronacrisis kwijt te kunnen. Met de lancering van Mobility+ wil Wildiers echter tegemoetkomen

aan de stijgende vraag naar duurzame fietsmobiliteit die te allen tijde gegarandeerd wordt, ook tijdens fietspanne. Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers licht toe:

“Wij streven naar een duurzame langetermijnrelatie met onze klanten. Nu de vraag naar e-bikes normaliseert na een sterke piek tijdens corona, hanteren veel merken fikse kortingen. Deze prijzenslag heeft ertoe geleid dat nog meer Vlamingen overgestapt zijn op de e-bike. Hiermee stijgt echter ook de vraag naar ontzorging. Daarom hebben we bij Wildiers beslist om, parallel aan de trend van de fietskortingen, deze nieuwe service aan te bieden.” 

Fietsonderhoud dat steeds meer op dat van auto lijkt.

Wildiers merkt al langer dat steeds meer elektrisch fietsende Vlamingen vragende partij zijn voor een volledige ontzorging bij het intensieve onderhoud dat gepaard gaat bij de nieuwste generatie van hoogtechnologische e-bikes.

“Er is effectief veel vraag naar dit soort diensten. Als je bakfiets een lekke band heeft, geraak je met die kapotte fiets heel moeilijk bij de fietsmaker. Dan ben je al snel afhankelijk van die vriendelijke kennis met een remorque. Met Mobility+ komen we tegemoet aan de stijgende vraag naar ontzorging.” verklaart Voet.

Fietsen Wildiers streeft dan ook naar een serviceniveau dat de automotivesector evenaart. Dat het huidige management van de fietsretailer verschillende leden met een verleden in de automobielsector telt, komt daarbij goed van pas.

“Die kennis is absoluut zeer waardevol. Wij hebben klanten die 15.000 km per jaar afleggen op hun speedpedelec, dat kan je vergelijken met een wagen die 100.000 km op de teller heeft. We streven dan ook naar het serviceniveau dat mensen gewend zijn van hun wagen” aldus Voet. 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts