Bosch eBike Systems breidt diefstalbeveiliging uit en verfijnt eBike-navigatie.

Stuttgart/Reutlingen – Of het nu gaat om uitdagende trails op een eMountainbike, uitgebreide eTrekking ontdekkingstochten door de natuur of comfortabele stadsritten op een eUrban bike: rijplezier is gegarandeerd met eBiken. Om de eBike zo goed mogelijk te beschermen nadat deze is gestald, breidt Bosch eBike Systems de diefstalbeveiliging voor eBikes met het smart systeem verder uit met de nieuwste update van de eBike Flow-app. De nieuwe functies eBike-pas en diefstalaangifte helpen om eBikes tegen diefstal te beschermen door ze eenvoudiger te identificeren en sneller bij de politie aan te geven dankzij eenvoudige gegevensoverdracht. Hoe meer tijd dit bespaart, hoe groter de kans dat de eBike wordt teruggevonden.

Altijd bij de hand: de digitale eBike-pas

De digitale eBike-pas toont eBikers in één oogopslag alle belangrijke informatie over hun eBike. Naast de informatie die al over de componenten is opgeslagen, kunnen ze nu ook zelf verdere identificatiekenmerken toevoegen, zoals het framenummer, beschrijvingen van speciale functies, documenten of zelfs een foto van de eBike. Dit betekent dat eBike-eigenaren alle belangrijke informatie binnen handbereik hebben – en niet alleen in geval van diefstal. Ook als bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij of de dealer vragen heeft over de eBike of als de eBike gaat worden doorverkocht, geeft de eBike-pas snel informatie.

Snelle afhandeling in geval van diefstal

Als de eBike daadwerkelijk wordt gestolen, kan de politie eenvoudig en uitgebreid op de hoogte worden gesteld met de nieuwe functie diefstalaangifte. Onder “Mijn eBike” kunnen gebruikers hun eBike in de eBike Flow-app als gestolen markeren en worden ze vervolgens naar de definitieve diefstalaangifte geleid op basis van vragen die in de app zijn opgeslagen. Naast de tijd en plaats en een beschrijving van het incident, registreert de functie ook persoonlijke gegevens zoals naam en telefoonnummer, zodat de politie indien nodig rechtstreeks contact kan opnemen met de betrokkene. Alle eBike-gegevens worden automatisch overgenomen uit de informatie in de eBike-pas. Eigenaars kunnen de definitieve diefstalaangifte als PDF naar de politie e-mailen of desgewenst afdrukken.

De twee nieuwe functies eBike-pas en diefstalaangifte vormen een aanvulling op beproefde functies zoals de slimme extra bescherming tegen diefstal eBike Lock en de premiumservice eBike Alarm.

Verfijnde navigatie

Naast de nieuwe diefstalbeveiligingsfuncties brengt de software-update verbeteringen aan in de navigatie met de eBike Flow-app. Dankzij het nieuwe snelmenu op het Ride-scherm kan de navigatiebestemming tijdens het fietsen worden gewijzigd met de selectieknop op de LED Remote, Mini Remote of het Purion 200-display zonder dat je hoeft te stoppen of je handen van het stuur moet halen. De huidige navigatie kan ook gemakkelijk en direct worden beëindigd.

Dankzij de uitgebreide routeplanning kunnen eBikers nu ook gemakkelijk individuele tussenstops toevoegen aan de navigatie op hun tochten. Om dit te doen, houd je gewoon de kaart ingedrukt; als alternatief is de optie “Bestemming toevoegen” beschikbaar. Het nieuwe hoogteprofiel laat zien hoeveel je al hebt bereikt op je tocht: een duidelijke lijngrafiek toont de totale afstand inclusief alle hoogteverschillen. Omdat een stip op het scherm hun huidige positie aangeeft, weten eBikers precies welke beklimmingen ze al hebben voltooid en welke afdalingen nog voor hen liggen. 

Met de nieuwe functies krijgt het smart systeem steeds nieuwe mogelijkheden voor meer veiligheid, aanpassing en comfort tijdens het eBiken. De update kan worden gedownload via de eBike Flow-app, die kosteloos in de betreffende app store te downloaden is.

Meer informatie op www.bosch-ebike.be. 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts