Fietssnelwegen naar de stad.

Uit een onderzoek dat het verplaatsingsgedrag onderzoekt, blijkt dat de Vlaming voor korte verplaatsingen tussen 1 en 3 kilometer nog steeds te vaak de auto neemt. Koning auto blijft het vervoermiddel bij uitstek.

De Fietsersbond ziet dan ook maar 1 oplossing: Fietssnelwegen. Wegen waar de fietser koning is en waar snel kan worden gefietst om vanuit omgeving rond de stad snel de stad binnen gefietst kan worden.

Koning auto blijft regeren, stelt de Fietsersbond vast, en dat mag is meer dan logisch, aangezien de infrastructuur hem op al zijn wenken bedient. De auto blijft de snelste manier om de stad in te geraken. Van zodra in de stad, verliezen we wel enorm veel tijd op zoek naar een parkeerplek. Uiteindelijk zijn we dus sneller met de fiets, veel sneller.

‘Cyclostrades’

De Fietsersbond pleit dus voor cyclostrades. Sneller, korter en goedkoper om je vanuit omliggende gemeenten naar de stad te begeven. Ze pleiten voor stevige investeringen in aanleg van fietssnelwegen tot 15 km ver. Een reden te meer, omdat ook de elektrische fiets steeds populairder wordt.

Wij, het team van vindjefiets.be zien het helemaal zitten! Met de E-bike naar de stad aan 45 km/h.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts