Bosch eBike Systems gaat samenwerking aan met Tektro

Het vorig jaar geïntroduceerde Bosch eBike ABS maakt veiliger remmen op elke ondergrond mogelijk en vermindert het risico op vallen en over de kop slaan aanzienlijk. Als alle eBikes met een ABS zouden zijn uitgerust, zou jaarlijks tot 29 procent van alle ongevallen met eBikes kunnen worden beperkt of volledig worden voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau van Bosch. Om deze toevoeging aan fietsveiligheid beschikbaar te maken voor meer eBikers, werkt Bosch eBike Systems nu samen met de Taiwanese remspecialist Tektro.

“We zijn ervan overtuigd dat het eBike ABS op de lange termijn voor alle eBike-typen ingeburgerd zal raken en standaard zal zijn ingebrepen op hoogwaardige eBikes”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “Met Tektro werken we nu – naast Magura – samen met nog een gerenommeerde remfabrikant die de veiligheid van eBikers hoog in het vaandel heeft staan. We zijn erg verheugd over de samenwerking!”

Het Bosch eBike ABS is optimaal afgestemd op de remsystemen van Tektro en is verkrijgbaar voor alle typen eBikes – van eCity en eTrekking Bikes tot eCargo Bikes en eMTB’s – elk met eigen speciaal ontwikkelde ABS-modi (ABS Touring, ABS Allroad, ABS Cargo en ABS Trail). Vooral eMTB’ers kunnen blij zijn met de samenwerking: de remsystemen van het sportieve Tektro-merk TRP zijn ook compatibel met het eBike ABS.

In de toekomst zullen fietsfabrikanten flexibeler kunnen kiezen welke remsystemen zij gebruiken wanneer zij het Bosch eBike ABS installeren. De eerste eBikes met het Bosch eBike ABS en remcomponenten van Tektro zullen naar verwachting vanaf het 3e kwartaal van 2023 verkrijgbaar zijn.

Over Bosch eBike Systems

Bosch eBike Systems geeft vorm aan de toekomst van eBike-mobiliteit met innovatieve producten en digitale diensten, variërend van zeer efficiënte aandrijvingssystemen tot het eerste voor serieproductie geschikte ABS voor eBikes en Connected Biking-oplossingen. Op dagelijkse routes door de stad, op plezierige tochten buiten de stad of voor sportieve avonturen in de bergen: Bosch eBike Systems biedt eBikers het juiste aandrijvingssysteem (drive unit, accu, display en app) voor elke behoefte en elk toepassingsgebied, wat zorgt voor een uniek rijgevoel. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 100 van ‘s werelds grootste fietsmerken op de perfect op elkaar afgestemde, modulaire productportfolio. Als een onafhankelijke divisie binnen de Bosch Groep maakt Bosch eBike Systems ook gebruik van de technologie en productie-knowhow van het concern. Voor gezonde, veilige en duurzame mobiliteit die plezier oplevert.

www.bosch-ebike.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts