Cargobikes op Velofollies 2023

Cargobikes zijn een efficiënt en milieuvriendelijk alternatief voor het vervoer van goederen in stedelijke gebieden. Ze zijn uitgerust met een grote bak of krat aan de voorkant of achterkant, waardoor ze in staat zijn om grotere hoeveelheden goederen te vervoeren dan een gewone fiets.

Op Velofollies 2023 presenteerden tal van merken hun modellen. Veloe, Swyff, Kiffy, I:SY, Woom, Douze, Bicicapace, het Belgische Achielle, Chike, Minerva, maar ook Trek heeft een cargo-model.

www.veloe.eu

Cargobikes worden alsmaar populairder en daar spelen ook de grote merken op in.

Trek

Cargofietsen zijn een duurzame oplossing voor tal van mobiliteit-problemen, omdat ze geen directe uitstoot produceren en weinig ruimte in beslag nemen. Ze zijn bovendien zeer wendbaar in drukke stedelijke omgevingen, waardoor ze sneller kunnen manoeuvreren in verkeer en gemakkelijk op kleinere parkeerplaatsen kunnen worden gestald.

Johansson

Er zijn vele verschillende soorten cargofietsen beschikbaar, waaronder elektrische cargofietsen, die een elektromotor hebben die de fietser ondersteunt bij het vervoeren van zware lasten. Deze fietsen zijn vooral handig voor mensen die lange afstanden moeten afleggen of vaak tegen stevige hellingen moeten fietsen.

Voor kleine en grote bedrijven.

Cargofietsen zijn ook een geweldige oplossing voor ondernemers en kleine bedrijven die goederen moeten vervoeren binnen een stedelijk gebied. In plaats van afhankelijk te zijn van vrachtwagens of bezorgdiensten, kunnen zij hun eigen goederen vervoeren met een cargofiets. Dit kan hen helpen om hun kosten te verlagen en hun CO2-uitstoot te verminderen.

Achielle

Cargofietsen zijn ook een geweldige manier om een actievere levensstijl te ondersteunen en gezondheid te bevorderen. In tegenstelling tot het gebruik van een auto of openbaar vervoer, krijgt de fietser regelmatig beweging terwijl ze hun goederen vervoeren. Dit kan bijdragen aan een vermindering van het risico op hart- en vaatziekten en obesitas.

Woom

Er zijn ook verschillende opties voor de grootte en configuratie van de cargobak of krat op een cargofiets, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Sommige cargofietsen hebben bijvoorbeeld een verstelbare bodem, zodat ze geschikt zijn voor het vervoer van zowel kleine als grote goederen. Andere cargofietsen zijn uitgerust met een afneembare bak, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen als ze niet in gebruik zijn.

Cargofietsen zijn ook een populaire keuze voor gezinnen, omdat ze een veilige manier bieden om kinderen te vervoeren. Veel cargofietsen zijn uitgerust met een kinderzitje of een aanhangwagen, waardoor ouders hun kinderen veilig kunnen vervoeren terwijl ze hun boodschappen doen of andere taken uitvoeren.

Chike

Het gebruik van cargofietsen wordt ook gestimuleerd door stadsbesturen en regeringen die duurzaamheid en vermindering van de CO2-uitstoot willen bevorderen. Er zijn vaak subsidies beschikbaar voor bedrijven en particulieren die willen overstappen op cargofietsen, en sommige steden hebben zelfs cargofiets-deliveryprogramma’s opgezet om het gebruik van cargofietsen te verhogen.

In samenvatting, cargofietsen zijn een veelzijdige en duurzame oplossing voor het vervoer van goederen in stedelijke gebieden. Ze bieden veel voordelen zoals de vermindering van de CO2-uitstoot, het verminderen van verkeersopstoppingen, een gezonde manier om goederen te vervoeren en een veilige manier voor het vervoeren van kinderen. Cargofietsen zijn een stijgende trend in steden over de hele wereld en worden gestimuleerd door stadsbesturen en regeringen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts