Mag ik met een voorlopig rijbewijs met een Speed Pedelec fietsen?

Via Facebook ontvingen we de volgende vraag: Mag ik met een Speed Pedelec rijden als ik een voorlopig rijbewijs heb? In de eerste plaats een bijzonder mooie stap om in de eerste stap niet voor de auto te kiezen, maar wel voor een gezond en duurzaam alternatief.

Maar mag het?

https://www.vivocyclo.com/2019/10/30/in-de-categorie-veilig-in-het-verkeer/

Volgens de regel van de wet kunnen we interpreteren dat een voorlopig rijbewijs ook geldt voor de snelle fiets. In juridische termen: wanneer de drager van een ‘voorlopig rijbewijs’ bestuurder wordt van een Speed Pedelec is hij in regel. Dit wordt ook beaamd door de website van Vlaanderen, ‘diensten mobiliteit’.

Vraag is natuurlijk of de beperkingen die gelden voor een voorlopig rijbewijs (o.a. niet rijden tussen 22u00 en 06u00 op vrijdag, zaterdag en zondag) ook op de Speed Pedelecer van toepassing zijn …

We gingen te rade bij specialist ‘rijbewijzen en rij-opleidingen’ van het VSV.

“In tegenstelling tot de openbare site – dat men met een voorlopig rijbewijs GEEN Speed Pedelec mag besturen. Hetzelfde principe als voor bromfietsen.”

Wat vind jij? Zou een drager van een voorlopig rijbewijs met een Speed Pedelec moeten kunnen rijden? info@vivocyclo.com of Facebook

Foto: Léon van Bon

Loading

Total
0
Shares
Related Posts